Asigurari / Medicina / Sanatate

Nemultumit de sanatatea dintilor tai? Rezolva lipsa dintilor cat mai repede!

implant-dinti-bucuresti-imagine-femeie

Atunci cand dintii ne sunt afectati de diverse boli sau atunci cand stilul de viata nesanatos a dus la pierderea anumitor dinti, nu numai aspectul nostru fizic si increderea in sine are de suferit. Calitatea vietii unui om fara o dantura completa scade considerabil, deoarece chiar si cele mai simple lucruri din viata de zi cu zi vor deveni mai dificile. O persoana care se afla in aceasta situatie va mesteca mai greu, va zambi mai putin implanturi-dinti-imagine-pacientsi, daca se complace asa, se va intalni cu mult mai multe complicatii de-a lungul vietii. Pierderea dintilor, indiferent de motivul pentru care se intampla, poate surveni la orice varsta, chiar si printre tineri. Pentru acestia, este o problema mult mai mare, asa ca nu este recomandat sa o ignore. Cum se rezolva o astfel de problema? Din fericire, medicina moderna are raspunsul. In zilele noastre, nu mai trebuie sa apelati la incomodele proteze dentare, ci puteti apela cu incredere la implantologie, o ramura a medicinei dentare care se ocupa tocmai de aceste probleme si este dedicata imbunatatirii calitatii vietii fiecarui pacient.

Oricine poate apela la implanturile dentare si, de cele mai multe ori acestea se realizeaza usor, cu interventii nedureroase si cu rezultate foarte bune in timp. Ca la orice interventie, oricat de mica ar fi aceasta, exista totusi niste contraindicatii. Acestea sunt de doua tipuri, generale si locale. Cele generale sunt:

 • Boli de inima
 • Boli ale sistemului imunitar (deficiente imune)
 • Ciroza
 • Diabetul insulinodependent
 • Afectiunile pulmonare
 • Diverse tratamente cum ar fi: tratamentul prin iradiere, cel anticoagulant, citostaticele sau tratamentul indelungat cu corticosteroizi.

Din pacate, in privinta contraindicatiilor generale nu se poate face mare lucru, insa contraindicatiile locale pot fi rezolvate de cele mai multe ori printr-o interventie chirurgicala. Acestea tin mai mult de problemele suportului osos pentru implanturile dentare, cum ar fi grosimea si inaltimea necorespunzatoare, problemele la nivelul osului sinusului, planseul fosei nazale, dar si anumite probleme cu terminatiile nervoase locale. Implantologia a facut progrese considerabile in ultimii ani, asa ca implanturile moderne au anumite caracteristici pozitive cate pot ajuta enorm la pastrarea unei sanatati a dintilor foarte buna, de-a lungul a mai multor ani.

Cum se realizeaza implanturile dentare moderne

In trecut, pentru montarea implanturilor dentare se realizau punti intre acestia si dintii sanatosi, naturali. Acestia din urma treceau printr-un proces de slefuire, iar in cadrul acestuia, dintii naturali erau compromisi. Mai mult decat implanturi-dentare-imagine-pacientatat, acesti dinti deveneau niste adevarati stalpi de sustinere pentru implanturile dentare, iar aceste implanturi nu preluau nicidecum fortele masticatorii, suprasolicitand astfel maxilarul si ducand la si mai multe complicatii de-a lungul timpului. Daca mai apare si boala parodontala, care este de altfel o boala foarte comuna, afectand intr-un procent sau altul pe majoritatea oamenilor, este extrem de dificil ca implanturile dentare clasice sa se mentina bine in timp.

Protezarea pe implant ajuta la evitarea tuturor astfel de inconveniente si, chiar si in cazul bolii parodontale, cu tratament asociat pentru aceasta vor rezista mult mai mult timp. Multi oameni prefera protezele totale clasice, insa in timp, datorita acestora apar doua mari probleme. In primul rand, osul pe care sta proteza respectiva se va resorbi, facand ca aceasta sa devina instabila. In al doilea rand, acesta se poate resorbi avansat, ducand la un nivel ingijorator de expunere submucozala a nervului alveolar inferior sau a celui mentonier, aceasta producand dureri insuportabile la exercitare de presiuni ale protezei pe camp, dar si un risc crescut de producere a fracturii de mandibula. Chiar si in cazul acestor proteze totale se recomanda realizarea a cateva implante dentare moderne, care va vor ajuta oasele sa mai reduca din presiunea pusa asupra lor.

Daca o persoana este eligibila pentru realizarea unei astfel de interventii si nu prezinta contraindicatii generale sau locale, implantul dentar se poate realiza. Cum se desfasoara acest proces? In primul rand, se realizeaza o componenta din metal, de obicei din titan, care va inlocui radacina care lipseste. Lucrarea poate fi de doua tipuri, fixa sau mobila, insa acest lucru se decide impreuna cu medicul stomatolog in functie de specificatiile fiecarui caz. Cateva din cele mai importante etape ale montarii unui implant dentar sunt:

 • Anesteziaimplant-dinti-bucuresti-imagine-femeie
 • Crearea locasului pentru implant
 • Inserarea implantului
 • Dupa procesul de implantare se va astepta o perioada cuprinsa intre 2 si 4 luni, in care acesta se va integra in os
 • Se revine la medicul stomatolog pentru finalizarea lucrarii

Dupa ce ati realizat implantul, trebuie sa reveniti periodic la clinica, pentru tratamente de igienizare profesionala. Astfel, implanturile vor rezista un timp mult mai indelungat iar sanatatea dintilor dumneavoastra va fi una foarte buna. Conteaza foarte mult unde faceti un implant dentar si cat de multa experienta are medicul. In Bucuresti, cele mai bune rezultate le-am vazut la Clinica Dr. Melnic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *