Bijuterii

Nu stiti cum sa intretineti bijuteriile placate cu aur? Iata cateva recomandari

ingrijire bijuterii placate cu aur

Va prezentam cele mai importante 5 sfaturi pentru a va pastra bijuteriile placate cu aur in perfecta stare. Utilizarea de zi cu zi este principala cauza pentru care aceste bijuterii pentru femei au ajuns sa se deterioreze, de aceea este foarte important sa se aiba grija deosebita de bijuterii, in scopul de a garanta aspectul lor perfect.

1. Depozitarea

Pentru a evita zgarierea bijuteriilor, va recomandam sa va pastrati bijuteriile in casetele originale, aceasta fiind o metoda si pentru a evita contactul cu alte bijuterii.

2. Curatarea blanda

Atunci cand curatati bijuterii placate cu aur si argint, trebuie sa folositi apa calduta si o perie moale. Dupa clatire cu o multime de apa rece si uscarea bijuteriei cu atentie, acestea vor arata ca noi. Cele placate cu aur si argint pot arata semne de oxidare, atunci cand vin in contact cu aerul. Aceasta reactie poate fi accentuata ca urmare a contactului cu PH-ul pielii. Prin urmare, aurul poate lua pe o tenta rosiatica si argintul o nuanta inchisa, galbuie. Pentru a curata bijuteriile, fie le duceti la unul din magazinele specializate, sau curatati-le usor cu o carpa moale din piele de caprioara.

ingrijire bijuterii placate cu aur

3. Diamantele si pietrele pretioase au nevoie de ingrijiri speciale

A se evita lovirea acestora de suprafete dure sau supunerea acestora la schimbari extreme de temperatura. Diamantul este intr-adevar cea mai grea bijuterie, dar este totusi fragila, spre deosebire de alte pietre, diamantele nu pot fi zgariate, dar se pot sparge. Inelele si bratarile cu diamante si pietre pretioase trebuie sa fie manipulate cu o grija deosebita, deoarece pietrele pe care le contin sunt supuse utilizarii continue, de zi cu zi. Acestea prezinta caracteristici care le fac unice si extraordinare.

4. Feriti-le de “dusmani”

Orice metal nobil este permanent deteriorat de mercur si, prin urmare, trebuie evitat orice contact cu aceasta substanta. Cu toate acestea, daca se va intampla acest lucru prin accident, ia piesa si du-o de urgenta la un magazin specializat astfel incat mercurul sa poata fi indepartat in magazin si prejudiciul va fi minim. Bijuteriile care contin cristal si/sau pietre emailate sunt deosebit de sensibile la produse chimice. Perlele si coralii merita o atentie speciala suplimentara. Ele sunt de origine organica si pot fi usor deteriorate de cosmetice, fixativ, parfum si Koln. In scopul de a le curata, o carpa de bumbac umeda si o picatura de sapun delicat va fi suficient.

5. Intretinere

Va sugeram sa aveti inspectii periodice realizate asupra bijuteriilor placate cu aur, in special inele si bratari, precum si re-insirarea firelor de coliere de perle. Fiecare magazin ar trebui sa aiba un serviciu special, in scopul de a se asigura ca bijuteriile sunt intotdeauna in stare perfecta.

Acestea au fost 5 sfaturi, din punctul nostru de vedere esentiale, pentru ceea ce inseamna ingrijirea bijuteriilor in general si a celor placate cu aur in special.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *