Sanatate

PASTILA CONECTATA LA TELEFON: Afla cum aceasta va revolutiona medicina!

PASTILA CONECTATA LA TELEFON Afla cum aceasta va revolutiona medicina!

Epoca pastilelor digitale incepe. Autoritatea care reglementeaza uzul de medicamente in America a aprobat o pilula cu senzori. Iata la ce va fi buna.

Administratia Alimentelor si Medicamentelor (FDA) a declarat ca un medicament antipsihotic, Abilify MyCite, e primul medicament cu un sistem de urmarire digitala pe care l-a aprobat. Pe scurt, aceasta pilula inregistreaza daca medicamentul a fost ingerat. Produsul este aprobat pentru tratarea schizofreniei, fiind un medicament destinat episoadelor maniacale, asociate cu tulburarea bipolara de grad intai, dar si pentru tratarea depresiei la adulti.

Pilula functioneaza prin transmiterea informatiilor de la un senzor intern catre un bandaj portabil (o componenta de software conceputa pentru a actualiza un program sau date de suport). Mai apoi, datele sunt trimise catre o aplicatie de pe smartphone pe care o au ingrijitori medicali si astfel monitorizeaza progresul pacientilor.

Pilula genereaza un semnal electric cand face contact cu acidul din stomac. Inainte de-a o folosi, pacientii trebuie sa semneze insa un formular prin care sa-si dea consimtamantul ca datele sa fie partajate. Exista motive intemeiate care determina medicii sa urmareasca daca pacientii care sufera de schizofrenie isi iau medicamentele.

Persoanele cu tulburari de acest fel se confrunta cu o cantitate ridicata de stigmatizare sociala. Aceasta realitate poate avea consecinte severe, iar medicamentele sunt mai mult decat necesare. Medicamentele antipsihotice sunt relativ sigure si eficiente, iar tratamentul este important pentru sanatatea, siguranta si calitatea vietii persoanelor cu schizofrenie, a prietenilor si familiei acestora. Pilula cu senzori va permite oricarei persoane care are acces la date sa stie exact cat de des pacientul isi ia medicamentele.

Sursa info: playtech (site)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *