Auto

Posesorii de Ford Focus isi schimba anvelopele dar si jantele

jante-ford-zapada

jante-fordPe timp de iarna, masinile compacte precum Ford Focus intampina anumite provocari si anumite dificultati cu care masinile de teren se confrunta mai usor sau mai putin. La astfel de masini usoare, aderenta trebuie imbunatatita, iar garda lor medie face ca jantele sa se zgarie de bordurile sau de marginile care nu se vad sub stratul de zapada.

Anvelopele de iarna sunt montate atat pe fata cat si pe spate, iar jantele de tabla necesita inlocuirea lor cu unele din aliaj. Daca montarea de anvelope de iarna la Ford Focus este chiar reglementata de dispozitii legale, prezenta jantelor din aliaj nu este, insa este de recomandat ca pe timp de iarna, totul in legatura cu rotile sa capete o rezistenta superioara, pentru a intampina orice neplacere posibila.

Anvelopele de iarna, un must

jante-ford-zapada

Anvelopele de iarna nu au un aspect estetic deosebit, cat o functionalitate mare. Acestea se aleg in functie de motorizarea Ford Focus-ului, de anul fabricatiei si de model. Modelele difera mult in functie de producator, dar au o anumita latime, o anumita serie (este mai mica la anvelopele de iarna), constructia interna si diametrul intern al anvelopei. Mai exista un indice de sarcina si unul de viteza, care sunt, de asemenea, importante.

Anvelopele de iarna minimizeaza riscul de patinare si poate sa evite momentele in care masina ramane inzapezita. Acestea au un rol determinant in a ajuta aceasta masina compacta si destul de usoara sa isi pastreze performantele la un nivel inalt.

Cum se alege acea janta dorita

Jantele participa la conferirea unui aspect placut automobilelor Ford Focus. Jantele din aliaj sunt de mai multe tipuri, incadrandu-se in mai multe categorii, stabilite in functie de:

schimb-jante-ford

  • Diametrul total, exprimat in inchi, care se poate masura cu usurinta folosind o ruleta. Pe timp de iarna nu se recomanda folosirea de jante mai mari in diametru, deoarece anvelopei ar trebui sa i se micsoreze garda la sol, lucru nerecomandat in acest caz
  • Latimea intoarsa si profilul jantei, latimea fiind exprimata tot in inchi ( de exemplu, 6Jx15 reprezinta o janta cu latimea de 6, profilul J si diametrul total de 15). Atentie! La Ford Focus, profilul jantei va fi J si niciodata JJ (JJ fiind intalnit la jantele de masini 4X4)
  • Umarul jantei, sau „cocoasa” acesteia, inscrisa pe janta in continuarea la exemplul de mai sus (exemplu: 6Jx15H2)
  • Diametrul gaurii centrale, este si acesta important, deoarece daca este mai mare decat diametrul butucului masinii, inseamna ca janta nu este specifica pentru Ford Focus; daca janta are diametrul gaurii centrale foarte apropiat de butucul de Ford Focus, atunci este cu siguranta pentru acel Ford Focus
  • Distanta intre prezoane, la carte denumindu-se PCD. Jantele sunt prinse in 4, 5, 6 sau 8 prezoane
  • Factorul de echilibru inscris pe janta cu ET, unde un ET negativ scoate jantele in exteriorul masinii, iar un dispozitiv le situeaza cat mai mult sub caroserie
  • Jantele din aliaj turnate monobloc sau cu spinnere, adica forjate, compuse din mai multe elemente
  • Jante mate sau lucioase, cromate sau cu aspect din aluminiu polisat

Surse sigure si ieftine de jante pentru Ford Focus

Daca se aleg in mod corect atat anvelopele de iarna cat si jantele din aliaj, si se monteaza pe Ford Focus, aceasta masina va avea performante bune si va arata bine chiar si pe timp de iarna. Jantele din aliaj au un remarcabil rol estetic, si cel mai simplu mod de achizitionare a acestora este de pe site-urile cu piese auto provenite din dezmembrari. Dezmembrarimasini.ro este un reper pentru intreaga piata specifica, si este recomandat si folosit de foarte multi fosti posesori de Ford Focus care si-au dus masina la dezmembrari, sau si-au dezmembrat masina si o vand pe piese.

Achizitionarea unei jante este de preferat sa se faca de aici, chiar daca se gasesc la acestea mici semne de uzura, decat din locuri care comercializeaza jante contrafacute, care desi respecta indicatiile referitoare la dimensiuni, nu sunt ceea ce ar trebui sa fie.

Ford Focus, o masina cu performante bune

Mai ales a doua generatie de Ford Focus (2004-2010) aduce acestui model titulatura de cel mai fiabil model produs pana acum de Ford. Cu aceste jante turnate descrise mai sus, precum si cu anvelope de iarna de o buna calitate, masina Ford Focus se va descurca excelent inclusiv pe timp de iarna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *