Social

Room escape-ul este noul mod de relaxare al bucurestenilor

esscpe room

Bucurestenii au gasit un nou mod de a petrece timp de calitate impreuna cu prietenii si anume, room escape-urile. Daca vi s-a umplut newsfeed-ul de pe Facebook cu poze si check-in-uri din diverse escape rooms, poate ar fi bine sa luati in considerare sa mergeti si voi, impreuna cu prietenii, sa experimentati.

Ce este un room escape?

Conceptul de room escape a aparut prin 2012 pe piata din Romania si a fost importat din strainatate. Escape room-urile au fost inventate in Hong Kong si au cunoscut o dezvoltare rapida pe toate continentele, fiind considerate jocuri de strategie pentru adulti.

Escape the room presupune sa fii inchis impreuna cu doi, pana la sase prieteni, intr-o camera tematica, din care trebuie sa evadati intr-un timp record, care sa nu depaseasca 60 de minute. In aceasta camera, veti intalni diverse provocari, va trebui sa rezolvati mistere, dileme si puzzle-uri, care va vor aduce mai aproape de gasirea cheii care trebuie sa deschida usa incaperii. Atunci cand va veti hotari sa participati, va trebui sa veniti inarmati cu voie buna si rabdare, iar atentia va trebui sporita, pentru a gasi indiciile.

Room escape-ul are menirea de a aduce impreuna grupurile de prieteni, de a stimula interactiunea sociala, cat si creativitatea.

Cum sa alegeti room escape-ul potrivit?

In Bucuresti au aparut o multime de astfel de camere care se bazeaza pe acest concept, insa sunt foarte putine care se ridica la nivelul asteptarilor participantilor. E greu sa gasesti un room escape potrivit dorintelor tale, mai ales cand esti la inceput de drum si abia te familiarizezi cu aceasta piata.

escape-room

  • In primul rand, va trebui sa va ganditi pe cine doriti sa luati in aceasta aventura, care sa va ajute sa descoperiti secretele si sa iesiti invingatori din acea camera tematica.
  • Apoi, va trebui sa tineti cont de nivelul de dificultate, deoarece in aceste jocuri, ratiunea este baza. Experienta trebuie sa fie cat mai placuta, de aceea este bine sa va documentati inainte sa alegeti un room escape, pentru a nu pleca dezamagiti ca nu ati reusit sa descoperiti cheia in 60 de minute.
  • In al treilea rand, este esential sa va faceti o rezervare, pentru ca, de obicei, room escape-urile din Bucuresti sunt ocupate, mai ales in weekend-uri.

Acest joc de strategie pentru adulti, numit room escape este unul dintre cele mai apreciate moduri de petrecere a timpului liber impreuna cu prietenii, datorita faptului ca va ofera sansa sa evadati din cotidian si sa experimenti un concept nou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *