Sanatate

Samponul Ketodar si alte 5 solutii pentru ca sa scapi de matreata

ketodar
Statisticile arată că peste 70% dintre oameni se confruntă la un moment dat cu această afecţiune, iar pentru 10 – 20% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani mătreaţa reprezintă o problemă permanentă. Mătreaţa este rezultatul pe care îl vezi după eliminarea straturilor superficiale ale epidermei. Da, acei mici solziţori uscaţi sau mai graşi care se lipesc de firele de păr.

Din ce cauze apare mătreaţa?

  • o ciupercă, numită Malassezia Furfur, principala cauză a mătreţii
  • secreţia excesivă a glandelor sebacee (scalp gras)
  • moştenirea genetică
  • tulburările hormonale
  • dietele stricte
  • factorii metabolici
  • aerul uscat şi temperaturile scăzute agravează problema.

Care sunt cele mai eficiente remedii?

1. Samponul Ketodar

ketodar

Poate fi cumparat de aici https://www.farmaciadepenet.ro/sampon/162-ketodar-sampon-2-x-100-ml.html si ajunge la tine acasa in scurt timp. Este foarte eficient si combate matreata. Rezultatele se cunosc dupa primele spalari.

2. Iaurtul

Amestecă un ou cu ă ceaşcă de iaurt, aplică pe păr şi lasă să acţioneze o jumătate de oră. Apoi clăteşte şi spală părul cu un şampon indicat pentru mătreaţă. Poţi să aplici acest tratament şi doar cu iaurt.

3. Zeama de lămâie cu ulei de cocos

Amestecă zeama de la o lămâie cu puţin ulei de cocos, masează părul, acoperă-l cu un prosop, lasă să acţioneze 10-15 minute şi clăteşte cu apă călduţă.

4. Oţetul de mere

Cred că şi bunica ta îţi recomanda acest tratament. Pune un păhărel de oţet în apă călduţă şi clateşte la părul cu ea, după ce l-ai curăţat în prealabil. Sau mai poţi să aplici oţet înainte cu 5 minute de a te spăla pe păr. Repetă acest tratament măcar de două ori pe săptămână.

5. Infuzia de cimbru

Se fierbe un amestec de 4-5 linguri de cimbru uscat şi două căni de apă timp de 10 minute. Când amestecul se răceşte, se masează scalpul şi se lasă timp de o oră şi jumătate să acţioneze. Apoi se spală.

6. Gelul de aloe vera

Aplică gelul pe pielea capului înainte cu 10-15 minute de a te spăla pe păr. Folosit regulat, acest tratament te va ajuta să scapi de mătreaţă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *