Casa si gradina

Schimbi bateriile din baie si toata baia devine cromata

baterii baie

Daca mai ai doar baia de renovat si ai ramas fara buget, atunci poti sa schimbi aspectul baii adaugand multe obiecte sanitare de baie cromate. Stiu, pare ca doar vei lua ochii si ca nu vei face nicio schimbare semnificativa, dar nu este asa: schimbarea bateriilor din baie este o schimbare semnificativa pentru toata baia!

Chiar daca ai cada ori cabina de dus, o baterie este obiectul sanitar de care te folosesti intotdeauna.  Lavoarul si bideul ar fi obiecte nejustificate fara baterii special destinate. Dar daca te uiti la bateriile tale, vei vedea, poate, ca nu sunt prea moderne, nici prea stralucitoare nu mai sunt; nu toate lucrurile se repara, unele se uzeaza si trebuie inlocuite.

Cartusele ceramice sunt un rau necesar pentru o baterie de baie?

baterii baie

Cartusul ceramic este piesa componenta a bateriilor cu maneta pe care maneta se bazeaza, si care asigura jetul de apa rece sau calda si in acelasi timp reduce sau opreste fluxul pentru celalalt tip de apa: calda sau rece.

Probabil nu iti place ideea cartuselor ceramice, pentru ca la modelele cu pret mic, numai ceramice nu sunt cartusele, sau daca sunt, plasticul de la ele se rupe mult prea repede ca sa merite sa risti. Dar in mediul online, bateriile pot fi ieftine chiar daca sunt calitative si au cartusul ceramic solid si rezistent in timp, care nu se blocheaza si care nu iti face bateria sa vibreze la trecerea apei prin ea.

O vizita intr-un magazin online la sectiunea de baterii pentru baie va umple de crom display-ul prin multitudinea de modele prezentate, dar odata ce stii destinatia bateriei, alegi categoria si mai apoi te poti edifica cu referire la ce baterii iti trebuie. Si orice model ai alege, stii ca acel cartus ceramic din interior va fi unul bun.

Alege-ti din online toate bateriile pentru baie!

Aceste obiecte sanitare din baie, bateriile, se impart in:

  • Baterie de bideu – cu maner in stea pe o parte si capatul articulat, cu perlator, care se racordeaza la 3/8, sau cu doua manere in stea, pentru apa rece si apa calda, sau cele monocomanda, pentru bai rafinate; unele modele au si finisaj anti-amprenta
  • Baterie de cada – cu doua manere in stea, cu para de dus si furtun incorporat, sau cu 5 gauri montate pe marginea cazii; baterii de cada monobloc, unde robinetul si sursa de apa sunt incadrate in acelasi bloc
  • Baterie de dus – cu o maneta simpla dispusa in jos, sau cu placa cromata incorporata in perete din care ies in trepte maneta de control; exista aici anumite pachete care contin si para de dus pentru cabina de dus, cu sonor sau fara, cu sistem de iluminare sau fara
  • Baterie lavoar, clasice, asemanatoare cu cele de bucatarie dar cu gat scurt, sau retro, din cupru necalit si in forme curbe, cu gat lung dar indoit suficient

Iata ca deja ai niste puncte de plecare in ceea ce inseamna reamenajarea baii cu un minim de cost si, bineinteles, si cu un minim de munca la instalare – daca te pricepi putin, poti sa le instalezi chiar tu. Cromul stralucitor va reflecta si lumina din baie, si jeturile de apa vor fi mult mai bine stabilite si mai usor de controlat. Astfel, schimbarea va fi dubla: bateriile pentru baie vor schimba aspectul si vor imbunatati functionalitatea baii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *