Tehnologie

Separator de smantana electric: un aparat eficient, cum e cel de pe FermierulAfacerist.ro

separator-smantana

Separatorul de smantana electric este aparatul care prin forta centrifuga obtine smantana. De fapt, se obtine smantana si lapte degresat, dar smantana intereseaza deoarece persoanele care nu beneficiaza de un asemenea separator de smantana electric asteapta ca laptele sa se prinda si sa se ridice la suprafata smantana dulce. O asemenea asteptare nu este posibila in cazul procesatorilor de lapte, care dispun de lapte in cantitati mari si trebuie sa il prelucreze repede astfel incat afacerea sa mearga in continuare.

Iata cum un aparat de dimensiuni reduse, cu consum de energie redus, poate sa creasca viteza obtinerii de smantana, precum si calitatea smantanii obtinute.

Aparat electric de separare a smantanii: este mare, mic, reglabil?

Aparatul electric de separare a smantanii este destul de complex pentru dimensiunile sale, avand scopuri diferite in functie de viteza de centrifugare:

separator electric

  • Smantana pentru cafea (cu 10-15% grasime, obtinuta printr-o centrifugare usoara)
  • Smantana pentru gatit (30-35% grasime, pentru viteza medie de centrifugare)
  • Smantana pentru frisca (superioara in continutul de grasime fata de smantana pentru gatit, 30-40% grasime)
  • Smantana dubla (peste 40% grasime, la viteza maxima de centrifugare

Asadar, aparatului i se pot seta 4 viteze de centrifugare, dintre care una este maxima (10.000 de rotatii pe minut). Dimensiunile acestuia sunt comparabile cu galetile (recipientul de lapte este din aluminiu si are capacitatea de 10 litri).

Separatoare de smantana electrice: este mult mai usor cu ele!

Separatorul de smantana electric de pe Fermierulafacerist.ro consuma numai 60W, asadar cu costuri minime si cu un efort redus, se pot obtine cantitati importante de smantana pentru 4 moduri diferite de folosire.

separator-smantana

Cei care produc lapte sau cei care se ocupa cu procesarea laptelui, indiferent daca este de vaca, oaie sau capra, au la indemana un aparat sigur, rapid, performant si adaptabil.

Separatoarele de smantana electrice se asambleaza, dezasambleaza si curata usor. Piesele sunt lavabile, inoxul se mentine cat de curat posibil, totul pentru a nu pierde timp cu intretinerea, ci pentru utilizarea cat mai neintrerupta in muncile mecanizate privitoare la lapte.

Iata de ce este mult mai bine ca toti cei care doresc obtinerea de smantana ( in cantitati industriale, dar si pentru gospodariile mari care nu sunt ferme) sa detina asemenea separatoare electrice de smantana. Faptul ca doar 60 W este consumul electric maxim (pentru separatorul de pe Fermierulafacerist.ro) inseamna ca smantana se obtine, practic, cu costuri infime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *