Bebe

Sfaturi utile in vedere achizitionarii unui carucior pentru copii

Venirea pe lume a unui copil este un eveniment major în viaţa oricărui cuplu. Odată cu bucuria greu de măsurat a părinţilor încep şi grijile. Alegerea căruciorului bebeluşului, deşi pare un lucru minor şi chiar distractiv, îi pune în dificultate pe proaspeţii părinţi. Înainte de a alege culorile, imprimeul sau modelul caruciorului există câteva aspecet de care trebuie să ţineţi cont:

Siguranţa copilului

Căruciorul potrivit trebuie să răspundă unor exigenţe numeroase: el trebuie sa fie sigur şi confortabil pentru copil, practic, solid şi uşor de manevrat pentru părinţi. Căruciorul, pentru a fi confortabil şi sigur pentru copilul dumneavoastră, trebuie să fie, în primul rând, realizat conform normelor de securitate. Există o gamă largă de modele: clasice, convertibile în landou şi/sau scaun auto, tip american care permit trecerea de la poziţia “cu faţa la părinte” la poziţia “cu faţa la drum” prin mutarea ghidonului pe deasupra nacelei sau prin repoziţionarea landoului sau a scaunului sport. Astfel de modele de carucioare pentru copii se regasesc si in oferta magazinului online babymall.ro, preturile de aici fiind pentru toate buzunarele.

Câteva lucruri de verificat înainte de a cumpăra căruciorul

Câteva lucruri de verificat înainte de a cumpăra căruciorulCăruciorul trebuie să îndeplinească, neapărat, câteva conţii de siguranţă:
Copilul nu trebuie să fie în pericol de a se tăia sau răni la degete, accidente care se produc frecvent din pricina muchiilor tăioase sau materialelor prea aspre folosite în realizarea căruciorului.
Copilul nu trebuie să poată scoate elementele detaşabile ale căruciorului sau să se desprindă singur în hamurile de siguranţă.
Căruciorul trebuie să fie dotat cu o frână eficace, iar scaunul să fie ergonomic, reglabil în funcţie de activitatea şi creşterea în vârstă a copilului.
Sistemul de pliere nu trebuie să poată fi acţionat de copil atunci când acesta se află în cărucior

Căruciorul trebuie să fie uşor manevrabil

Căruciorul asigură un maxim de confort dacă este prevăzut cu suspensii reglabile şi maleabile şi cu roţi de o mărime suficientă pentru un rulaj armonios şi fară zgâlţâituri. Căruciorul trebuie să fie manevrabil, uşor de condus cu o singură mână, cât mai uşor în aşa fel încât să nu devină instabil (între 7 şi 9 kg), pliabil si depliabil cu mâna liberă şi puţin stânjenitor. Căruciorul este bine să fie prevăzut cu un coş sub landou sau scaun, practic pentru transportul celor necesare. Coşul joacă şi rolul de protector împotriva gazelor de eşapament ale maşinilor.
După 6 luni, folosirea landoului este improprie şi este nevoie de un cărucior care sprijină spatele copilului şi îi facilitează respiraţia.

Sfaturi practice pentru achiziţionarea căruciorului

Cumpărarea unui cărucior bun reprezintă o investiţie. Anumite cărucioare sunt convertibile în landou sau în nacelă auto pentru nou-născuţi. Astfel se pot evita ataşamentele suplimentare.  Căruciorul trebuie să fie înzestrat cu părţi textile în întregime lavabile. Bebeluşii regurgiteaza adesea şi adoră să mănânce atunci când se află în cărucior!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *