Mama si copilul

Sporturile de vara pentru copii: Care sunt si de ce trebuie practicate?

spor vara copii

 

Vacanta de vara se apropie cu pasi repezi pentru copii, asa ca programul acestora trebuie sa fie variat, diversificat si amuzant. Daca pana acum nu te-ai gandit ce planuri vei avea pentru vacanta de vara a micutului si intentionai sa-l lasi in fata ecranului pentru a se juca, atunci ar trebui sa ai in vedere sportul – care este sanatos atat pentru minte cat si pentru corp. Miscarea este esentiala bunei cresteri si dezolvatari ale oricarui copil, iar statul in casa si petrecerea timpului fie in fata televizorului fie in fata calculatorului nu este deloc benefica pentru micut.

Este recomandat ca prichindelul sa faca cat mai multa miscare pe timpul verii pentru a se dezvolta armonios. Daca pana acum cel mic s-a axat pe invatatura, ei bine, pe timpul verii acesta trebuie sa zburde si sa se joace cat mai mult in natura.

Legatura dintre copii si mediul inconjurator trebuie sa fie una strans legata pentru ca organismul acestuia sa fie puternic si sanatos. Aerul curat si vitamina D primita prin razele solare sunt extrem de importante pentru ca copilasii sa-si incarce bateriile si sa fie fericiti.

Ce sporturi trebuie sa practice copii vara?

Pentru ca cel mic sa fie in forma maxima, parintii acestora trebuie sa ia in calcul si beneficiile pe care sporturile le au pe termen lung pentru intreg organismul copilului.

  • Pescuitul – este sunt sport excelent mai ales pentru copii care par sa nu mai aiba rabdare. Daca copilasul are o stare de agitatie continua acest tip de sport favorizeaza instalarea calmului si a linistii interioare. Delta Dunarii este locul ideal pentru practicarea acestuia, deoarece in aceasta zona se intalnesc o sumedenie de specii acvatice interesante.
  • Inotul – reprezinta metoda perfecta pentru copii de a se racori in sezonul calduros. O balaceala buna face bine atat pentru musculatura in dezvoltare a micutilor cat si pentru starea lor generala. Strandurile nu sunt indicate in acest sens, ci mai degraba piscinile private, deoarece sunt mai curate, mai bine intretinute si mai igienice. Totodata, aici riscul de inec este mai mic iar supravegherea se face mai usor. 
  • Bird watching-ul – desi poarta o denumire englezeasca, aceasta activitate reprezinta de fapt privitul si admiratul pasarilor. In acelasi timp privitorii se bucura de peisaje deosebite in care impanatele isi desfasoara activitatea. 
  • Vaslitul – poate parea la prima vedere un sport greu de practicat, insa acesta este extrem de benefic pentru forta musculara. Cu ajutorul parintilor, copii pot sa vasleasca la o barca cu usurinta si se pot simti extraordinar navigand pe apele Deltei Dunarii admirand in acelasi timp si vegetatia specifica deltei.
  • Voileiul – fiind un sport acvatic este ideal pentru a fi practicat tocmai in perioada verii, fie la piscine in aer liber pentru amatori, fie la bazine de inot special realizate pentru acesta. Indiferent unde este practicat, importanta este miscarea si buna dispozitie.

Pensiune-cu-Piscina-in-Delta

Asadar, avand in vedere nenumaratele posibilitati de a face miscare pe durata verii, toti doritorii pot sa petreaca o perioada din vacanta de vara la pensiunea Cherhana din Crisan – un sat linistit si frumos. Cei interesati pot sa viziteze oricand pagina https://www.cherhana.ro/ pentru a afla mai multe detalii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *