Social

Tainele cafelei perfecte deslusite la cursurile de barista din Bucuresti

Cafeaua este una dintre bauturile preferate ale oamenilor de pe tot mapamondul. Energia si buna dispozitie pe care o da persoanelor ce o consuma, impreuna cu gustul desavarsit, reusesc sa transforme cafeaua intr-o bautura ideala. Insa, cafeaua, in ciuda gustului ei puternic, daca nu este preparata in anumite moduri, risca sa nu ii fie recunoscute calitatile.

Astazi, oamenii se folosesc de espressoare, pentru a servi o cafea cu un gust intens, insa aceste masinarii nu sunt de ajuns pentru a atinge perfectiunea. Ele au nevoie de un om care sa le utilizeze, iar el se poate specializa in prepararea cafelei in cadrul cursurilor de barista din Bucuresti, pentru a o pregati exact asa cum isi doreste clientul.

Ce cunostinte trebuie sa detina un participant al cursului de barista?

cursuri barista

  • Sa stie care sunt asemanarile si deosebirile dintre plantele de cafea
  • Sa diferentieze tipurile de cafea
  • Sa stie metodele prin care cafeaua poate fi procesata
  • Sa cunoasca modurile in care cafeaua poate fi conservata
  • Sa arate ca detine abilitatile de a lucra intr-un bar si de a prepara cafea
  • Sa cunoasca buna functionare a echipamentelor din bar
  • Sa poata realiza un meniu pentru cafenele
  • Sa aiba cunostinte despre tehnicile latte art

Odata demonstrate cunostintele, pasiunea si determinarea in ceea ce priveste cafeaua, persoana respectiva poate incepe cursuri specializate de barista.

Cursurile de barista sau cum sa stapanesti arta prepararii cafelei

Cursurile de barista se adreseaza acelor persoane care isi doresc sa faca din prepararea cafelei o meserie. Cei care se inscriu la acest curs de barista in Bucuresti isi vor insusi abilitatea de a analiza gustul cafelei, de a putea sa diferentieze cafeaua dupa varietati si calitate, de a o prepara si de a o servi in numeroase moduri si, desigur, de a lucra cu echipamentele specific de pregatire a cafelei.

Cursurile de barista au ca obiectiv dezvoltarea abilitatilor unui barista profesionist si sunt structurate in doua parti:

  • Level 1 – durata acestuia este de doua zile, in care cursantul va afla cunostintele generale de baza despre cafea, legate de macinare, pregatire si servire, precum si cele legate de echipamente.

De asemenea, cursantii vor descoperi istoria plantelor de cafea, sortimentele Arabica si Robusta, vor sti mai multe despre procesarea, prajirea si conservarea cafelei. In cadrul acestui curs, cei inscrisi vor intelege cum functioneaza espressorul si rasnita, vor putea sa creeze un meniu adecvat intr-o cafenea si vor invata sa isi organizeze spatiul de lucru, astfel incat prepararea cafelei sa poate fi facuta cu usurinta.

  • Level 2 – cu o durata tot de doua zile, in care cursantul isi va aprofunda cunostintele dobandite in cadrul primului level. Procesul de degustare, diferentele dintre cafele, tehnicile de latte art, precum si noile tendinte in materie de cafea din intreaga lume, vor fi aflate in acest curs.

Discutiile se vor baza pe cupping, adica pe degustarea diferitelor sortimente de cafea, precum si pe tipurile de macinatoare si espressoare si pe tehnicile de montare ale laptelui.

Costurile in ceea ce priveste cursurile de barista pot varia, daca doriti sa le sustineti separat sau daca preferati sa participati la ambele levele. Taxele de participare includ toate costurile legate de materialele de curs, produse, echipamente si pauzele de cafea.

Pentru indragostitii de cafea sau pentru cei care doresc sa se dezvolte din punct de vedere professional, cursurile de barista le vor aduce satisfactia de a cunoaste tainele cafelei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *