Lifestyle

Tilda Swinton, favorita tuturor pentru rolul principal din Doctor Who

Tilda Swinton ar putea fi prima femeie care să interpreteze rolul Doctorului în serialul britanic „Doctor Who”.

Peter Capaldi, actualul Doctor, a anunțat luna trecută că următorul sezon din „Doctor Who” va fi ultimul în care va juca. Așa cum era de așteptat, toată lumea a încercat să anticipeze cine va prelua rolul acestuia din sezonul 11, iar Tilda Swinton este favorita tuturor.

Imagini pentru Tilda Swinton

Tilda Swinton a mai avut roluri care nu erau neapărat scrise pentru femei. În 1992, a jucat rolul unui bărbat care se transformă în femeie (în „Orlando”, adaptare a romanului cu același nume scris de Virginia Woolf), iar în 2016 a fost Cea Antică în „Doctor Strange”.

Serialul „Doctor Who” a apărut prima dată între 1963 și 1989 și urmărește aventurile unui extraterestru cunoscut doar sub numele de Doctor. El salvează Pământul și alte planete de numeroși alți extratereștri, cei mai cunoscuți fiind Daleks și Cybermen. În 2005, serialul a fost în sfârșit continuat și este unul dintre cele mai populare seriale SF din întreaga lume. Pentru continuitatea poveștii, Doctorul se poate regenera după ce moare, iar Peter Capaldi este al 12-lea Doctor.

Tilda Swinton a jucat până acum în 70 de filme și seriale și a câștigat un Premiu Oscar și un BAFTA. A mai fost nominalizată la două BAFTA și trei Globuri de Aur. Printre cele mai cunoscute filme ale sale se numără „We Need to Talk About Kevin”, „Adaptation.”, „Moonrise Kingdom” și „The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *