Bebe / Mama si copilul

Tricicleta pentru copii- un vehicul, o jucarie, o bucurie

Ce este o tricicleta pentru copii? Intrebarea poate parea ridicola. Si pleonastica deopotriva. In prima instanta am spune: tricicleta este un soi de vehicul format dintr-un cadru prevazut cu un scaun si cu trei roti, care sunt puse in miscare datorita pedalarii. Pe langa acestea, tricicletele mai pot fi dotate cu accesorii, fie cu o oglinda retrovizoare sau cu un claxon, fie cu huse menite sa il protejeze pe pitic de soare, vant sau de ploaie. Totusi, tricicleta nu este doar atat. Sa fie o jucarie? Parca acest termen ne situeaza cat de cat in preajma a ceea ce este o tricicleta. Daca jucaria este un obiect pe care copii il folosesc la joaca, pentru a (pe)trece timpul, inseamna ca si tricicleta este o jucarie. Doar nu se duc cu ea la serviciu. Iar jucariile sunt menite sa le capteze atentia starnindu-le curiozitatea, sa le puna zambetul pe buze cand sunt suparati, deci sa le aduca o bucurie. Asadar, tricicletele sunt mai mult decat un vehicul, mai mult decat o jucarie, sunt, mai exact, o bucurie.

In ciuda faptului ca nu toti adultii din zilele noastre au avut o tricicleta cand erau copii este o mare posibilitate ca, in perioada respectiva, sa isi fi dorit una. Insa, acestea nu se gaseau atat de usor ca acum, ori nu multa lume si le permitea. In prezent lucrurile s-au schimbat, iar magazinele care furnizeaza produse necesare cresterii prichindeilor sunt doldora de triciclete.

Ce tipuri de triciclete exista in magazine?

ilbambino triciletaDat fiind ca exista un numar mare de brand-uri specializate in confectionarea articolelor pentru copii, parintii au de unde alege un model de tricicleta pentru prichindelul lor. In plus, acestia nu mai sunt nevoiti sa se deplaseze pana la adresele spatiilor comerciale intrucat, intr-un tur de internet, se pot gasi o multitudine de magazine online. Acestea furnizeaza triciclete pentru copiii a caror varsta este cuprinsa intre 1-5 ani sau pentru copiii de 7 ani.

Astfel, modelele pentru copiii cu varsta pana in 5 ani in prima faza sunt manevrate, de fapt, de parinte. Cadrele au niste manere in partea din spate prin intermediul carora parintele stabileste directia de deplasare. Ulterior, manerul se poate demonta foarte usor, iar tricicleta se transforma intr-una clasica. De asemenea, acestea pot avea forma unor animalute sau a unor motociclete. Tricicletele pentru baietei au culori indragite de acestia- rosu aprins, albastru, argintiu sau khaki. Anumite modele prezinta culori aidoma celor folosite la autospecialele pompierilor, iar cele pentru fetite sunt fie roz, fie au reprezentari grafice cu printese.

Tricicletele pentru copiii a caror varsta este cuprinsa intre 5-7 ani sunt mai mari si nu mai au forma unor carucioare confortabile. Mai curand, cadrele acestora aduc cu cele ale bicicletelor, iar imbinarile sunt rotunjite pentru a evita accidentarile. Printre dotarile acestora se numara si urmatoarele:

  • Roti gonflabile si silentioase
  • Ghidoane si scaune care se regleaza in functie de inaltimea copilului
  • Talpi antiderapante si manere ergonomice
  • Sisteme de blocare a rotilor

Asadar, parintii care isi doresc sa cumpere o tricicleta pentru copii lor pot face un tur de internet intrucat vor gasi game curpinzatoare de astfel de produse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *