Stil de viata si moda

Uleiul de argan & beneficiile lui!

Exista 3 criterii pe baza caruia se alege uleiul de argan : miros, culoare si penetrarea pielii.

MIROS

Uleiul de argan cosmetic, demn de acest nume, nu miroase nici a capra, nici a paine prajita. Trebuie sa aiba un usor miros de alune, care in contact cu aerul si pielea trebuie sa dispara in maxim 2-3 minute. De altfel, mirosul nu trebuie sa fie pronuntat la uleiul de argan presat la rece, presare care Uleiul de argan & beneficiile lui!pastreaza caracteristicile acestuia. Doar uleiul de urgan alimentar are mirosul mai pronuntat, tocmai pentru a aroma mancarea. Acest miros mai pronuntat se datoreaza incalzirii nucilor de argan inainte de presare.

CULOARE

Uleiul de argan cosmetic se caracterizeaza printr-o culoare transparenta naturala galben-aurie.

PENETRAREA PIELII

Uleiul de argan este caracterizat pentru hidratarea profunda a pielii si spre deosebire de alte uleiuri, acesta nu lasa pielea grasa. O aplicare simpla si un masaj circular permit uleiului de argan o penetrare rapida a pielii. Un ulei de argan care lasa pielea grasa, cu siguranta nu este un ulei de argan pur.

Uleiul de argan este bogat in vitamina E, contine toata elementele necesare pentru a mentine parul sanatos si pentru a-i reda frumusetea. Astfel, uleiul de argan hraneste si revitalizeaza parul, oferind in acelasi timp stralucire, rezistenta flexibilitate si catifelare. De asemenea, rehidrateaza parul dupa decolorare, vant, soare, mare, clor, etc.

Eu am ajuns sa il ador si asta pentru ca imi hidrateaza si catifeleaza pielea.
Si nu uitati sa alegeti mereu produse BIO, stim cu totii cat de mult conteaza! & fara parabeni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *