Sport

VICIILE si OBSESIILE secolului XXI

Te consideri a fii o persoana moderna, integrata in societatea contemporana? Iti doresti sa ai totul sub control, avand posibilitatea de a decide toate detaliile vietii tale? Libertatea adusa de Modernism si Contemporan implementeaza anumite schimbari majore in vietilor tuturor, in mod special pentru persoanele sub 60 de ani. De-a lungul anilor, s-au schimbat foarte multe aspecte, definitiile devenind relative si aplicandu-se, nu in totalitate, ci in procente. Locurile de munca au devenit job-uri care au un program de lucru estimativ, serviciile oferite de catre prestatori sunt modificate constant in functie de beneficiar, modalitatile de petrecere ale timpului liber s-au modificat si diversificat foarte mult, in timp ce viciile ce odinioara erau cunoscute si asumate de catre fiecare in parte, astazi sunt considerate ca fiind activitatile obisnuite ale fiecarei zile.

 

Internetul – obsesia societatii moderne

 

In ziua de astazi, mediul online nu este doar un moft, ci o necesitate. Pe acesta se regasesc atat informatiile utile, necesare pentru dezvoltarea unei persoane in orice domeniu de activitate, cat si platformele care favorizeaza socializarea. Totodata, el este cheia functionarii aplicatiilor care usureaza viata si activitatile omului modern, precum achitarea facturilor prin simple transferuri bancare, comandarea cumparaturilor necesare prin doar cateva click-uri, ori ghidarea prin sistemele de navigare, atunci cand ai nevoie de ajutor in cel mai scurt timp.

Internetul a devenit o obsesie a societatii contemporane prin utilitatea si rolul pe care il are. Pe cat de multe beneficii aduce acesta, pe tot atat de multe dezavantaje, conform unui procent mic de utilizatori, aduce in viata cetatenilor moderni. Adevarul opinii lor se aplica conform criteriului „Toate activitatile sunt benefice, atata timp cat se evita ducerea practicii lor la abuz sau exces.”

Activitati sociale, precum jocurile de noroc, in mod special pariurile, sunt considerate a fii ori un subiect tabuu, ori unul negativ. Cu toate acestea, acest hobby, practicat responsabil, rational, asumat, poate aduce foarte multe beneficii jucatorilor sai. Pentru acest lucru insa, este nevoie ca inainte de a se depune o miza, indiferent de valoarea sa, sa se creeze un cont oficial, online, la o agentie acreditata ca https://undepariem.com/fortuna-bet/, care isi desfasoara activitatea legal.

 

Top 3 adictii ale oamenilor moderni

 

  • Entertainment-ul a devenit un viciu in sine, ca industrie. El exprima cel mai bine nevoia oamenilor de o pauza de la problemele cotidiene, de la agenda plina si programul solicitand de la locul de munca. Foarte multe persoana urmaresc si beneficiile financiare pe care orice nisa a acestui domeniu le-o poate aduce, precum poti vedea dand un click aici, sponsorizeaza pasiunea pentru sport a celor dornici sa investeasca si castige.
  • Intimitatea este o adictie datorita lipsei existentei sale, pe care multe persoane o au. Se spune inca de la stramosi, ca lucrurile interzise, sunt cele care sunt dorite cel mai mult. In ziua de astazi, acest lucru este adaptat sub forma lucrurilor care nu sunt interzise si inexistente. Datorita haosului general, de pe toate planurile, din toate mediile, intimitatea a inceput sa dispara, fiind dusa spre extinctie datorita mai multor factori, printre care acerba nevoie, dorinta de a face cunoscut, constant, fiecare eveniment, fiecare clipa ori actiune facuta.
  • Cariera a fost dintotdeauna un viciu, pe care toate generatiile trecute l-au avut. Aceasta inglobeaza reusitele muncii unei persoane, devenind astfel o recunoastere oficiala a efortului depus in cadrul domeniului de activitate. Dusa spre extrem, ea ajunge sa sufoce nevoile personale, transformand treptat dar sigur, generatiile viitoare, intr-o forta de munca lipsita de orice caracter uman.

 

 

 

Societatea se bazeaza foarte mult pe adictiile pe care oamenii le au asupra a ceea ce nu pot avea deloc sau de care se bucura in cantitati mici. Fie ca acestea, au devenit sau devin, vicii si obsesii, eliberarea din stransorile lor presupun o retragere din mediile sociale, adica din viata omului modern. Echilibrarea planurilor existentiale, este deseori procesul prin care ordinea se poate asterne din nou peste haosul existential al unei persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *