Uncategorized

Vrei sa fii sigur ca apa de la robinet este potabila? Sterilizatoarele cu UV te pot ajuta!

sterilizator uv

In orice gospodarie, apa curenta este atat o necesitate, cat si o responsabilitate pentru om. De ce acest lucru? Necesitatea apei este lesne de inteles, acest lichid fiind vital pentru fiinta umana, insa responsabilitatea cu care ea trebuie tratata tine atat de calitatea dezirabila, cat si de atentia ca proprietatile chimice ale lichidului sa fie in parametri optimi. In fond, o apa contaminata va avea efecte directe asupra sanatatii, provocand aparitia unor boli cronice. Nimeni nu isi doreste acest lucru; iata de ce este important ca atunci cand se observa modificari ale apei, semne ale unei contaminari cu virusi, bacterii sau microorganisme, sa se recurga la ajutorul de o importanta imensa a sterilizatorului cu raze UV. Cum iti poti alege unul si care este principul sau de functionare, in cele ce urmeaza.

Principiul de functionare al sterilizatoarelor UV – garant al recapatarii calitatii apei

Un sterilizator de apa cu UV este necesar in orice gospodarie care doreste recapatarea apei pure, lipsita de bacterii, fungi, alge, virusi si alti daunatori care pot provoca apritia unor boli cronice, deosebit de periculoase. Odata ce apa isi pierde proprietatile chimice de nu a avea gust, miros si culoare, este obligatoriu sa se recurga la o modalitate de a o purifica si de a o face din nou potabila. Exista doua tipuri de sterilizatoare uv (vezi mai multe informatii dand click pe link), dupa cum urmeaza:

  • Sterilizatoare UV clasice de:

sterilizatoare uv

  1. 29 W;
  2. 40 W;
  3. 55 W;
  • Sterilizatoare UV cu osmoza de:

sterilizator uv

  1. 6 W;
  2. 10 W;

Principiul de functionare al unui sterilizator clasic este cel al purificarii apei prin trecerea ei printr-o camera unde este expusa unor raze UV puternice. Daunatorii sunt distrusi, iar apa este gata sa fie consumata imediat ce iese din sistem. Nu exista reziduuri pentru un astfel de dispozitiv de purificare. In ceea ce priveste purificatorul bazat pe osmoza, este cunoscut faptul ca prin osmoza e intelege un proces de purificare si de transformare cu ajutorul unui filtru poros. La ambele sisteme, lampa cu UV trebuie schimbata dupa aproximativ 9000 de ore de functionare (circa un an), pentru a asigura un randament cat mai bun al respectivului sterilizator.

Ce beneficii aduce purificarea apei cu un sterilizator UV

Practic, acest procedeu nu lasa in urma reziduuri ce trebuie eliminate. Functioneaza in asa fel incat distruge particulele daunatoare, lasand apa pura si gata de consumat. Costurile intretinerii unui astfel de sterilizator cu UV sunt reduse, in mare parte si datorita capacitatii lampei cu UV de a rezista un an fara sa fie schimbata. De asemenea, un astfel de sistem de purificare este in asa mod construit incat sa nu necesite substante chimice care sa interfereze cu apa, facandu-l ecologic si sigur. Prin urmare, a apela la sterilizatoarele cu UV pentru a scapa de pericolul imbolnavirii grave este o idee recomandabila. A cumpara un astfel de dispozitiv se dovedeste fi o investie facuta in mod cerebral si cu rezultate dintre cele mai bune. Apa, lichid fara de care nu am putea trai, necesita toata atentia noastra. O apa pura este simbol al unei vieti sanatoase, traita in comuniune cu natura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *