Ebooks

Afișez 1 - 60 din 92 de rezultate

 • Iubire sub acoperire Alma

  Iubire sub acoperire

  SERIA „ LADY SHERLOCK“ Fiind respinsă de societate, Charlotte Holmes are la dispoziție timpul și libertatea de a-și pune în valoare capacitățile extraordinare de deducție. În calitate de „Sherlock Holmes, detectiv consultant“, ajutată de priceputa doamnă Watson, obține un mare succes în tot felul de anchete, dar se dovedește că nu este pregătită pentru noul client care sosește la biroul ei din Upper Baker Street. Lady Ingram, soția prietenului drag și binefăcătorului său, vrea ca Sherlock Holmes să-i găsească prima iubire, care nu și-a mai făcut apariția la întâlnirea lor anuală. Lăsând deoparte chestiunile de loialitate și discreția, cazul devine și mai personal pentru Charlotte, deoarece bărbatul dispărut este nimeni altul decât Myron Finch, fratele ei vitreg nelegitim. Între timp, Charlotte se luptă cu o cerere în căsătorie surprinzătoare, un străin misterios îi face curte surorii sale Livia, iar un cadavru neidentificat iese la suprafață acolo unde se aștepta mai puțin. Iscusința de investigatoare a lui Charlotte este pusă la încercare mai mult ca niciodată. Își va găsi ea oare fratele la timp, sau va sfârși și el ca un cadavru lipsit de nume, pierdut în labirintul Londrei?   Sherry Thomas scrie romane istorice de dragoste și este una dintre cele mai apreciate autoare ale genului. Este de două ori câștigătoare a prestigiosului RITA®️ Award, acordat de Romance Writers of America.

 • Tentatia seductiei Alma

  Tentatia seductiei

  SERIA „FETELE GOODE“ Desfigurat în lupte violente pe când era copil, Gabriel Sauvageau și-a trăit întreaga viață fără atingerea unei femei. Fiind creierul și mușchii din spatele celui mai feroce grup de contrabandiști din Londra, el știe că nu o merită pe timida Felicity Goode, cea care poartă ochelari și lucrează mereu în seră. Dar asta nu-l împiedică să o urmărească. Să o păzească. Să se întrebe dacă atingerea ei blândă îi va liniști sufletul sălbatic. Deși își irosește orele cufundată în paginile romanelor de dragoste, timida și neliniștita Felicity Goode a jurat să nu devină niciodată mireasă. Cum ar putea să împartă o viață – ca să nu mai vorbim despre un pat – cu un bărbat, dacă nu se poate hotărî să poarte o simplă conversație fără să tremure și să se bâlbâie? Odată ce vestea moștenirii ei fabuloase ajunge în societate, ea este asaltată nu doar de o mulțime de pretendenți, ci și de mai multe amenințări îngrijorătoare la adresa vieții ei. Are nevoie de o gardă de corp, iar bărbatul cel solid și plin de cicatrice pe care îl găsește în poarta casei este exact ceea ce căuta. Atunci, de ce prezența lui o face să tremure din cu totul alte motive decât de frică?   Kerrigan Byrne este una dintre revelațiile genului historical romance, cele 30 de titluri ale ei fiind o prezență constantă în topurile New York Times.

 • O mostenire neasteptata Ebooks

  O mostenire neasteptata

  Jackson Swann lasă în urmă, la moartea sa, un conflict specific lui în clipa în care hotărăște ca toate cele trei fiice ale sale, fiecare având o altă mamă, să moștenească o parte din podgoria familiei lui – și totodată responsabilitatea pentru viitorul renumitei podgorii și pentru o familie pe care nici una dintre tinere nu și-a dorit-o. După o carieră de succes în copilărie ca vedetă TV, Tess suferă o criză de identitate, accentuată de impasul în care a ajuns în cariera ei actuală, de scriitoare. Charlotte, crescută pentru a deveni soția sudistă tipică, renunță la tot pentru a susține ambițiile politice ale soțului ei. În cea mai groaznică zi din viața sa, ea descoperă că tatăl ei a murit, că are două surori de care nu a știut și că soțul ei s-a îndrăgostit de o altă femeie. Natalie a știut dintotdeauna de existența celor două surori ale ei, dar nu își poate alunga teama că Tess și Charlotte o vor disprețui pentru că este fiica alături de care tatăl lor a rămas. Când cele trei surori se reunesc, dând curs ultimei dorințe a tatălui lor, ele sunt pe dată vrăjite de moștenirea ce le-a fost lăsată și de povestea de dragoste trăită în timpul celui de-al Doilea Război Mondial de bunica lor și de un fost pilot american – poveste ce ajunge să le influențeze viața cum nici nu s-ar fi așteptat.   JoAnn Ross este o prolifică scriitoare americană, cu peste 100 de romane de dragoste în portofoliu. Se numără printre cei mai bine vânduți autori, câștigând numeroase premii, printre care premiul pentru întreaga carieră decernat de Asociația Scriitorilor de Romane de Dragoste din America.

 • Ipoteza lui Riemann. Veriga lipsa dintre numerele prime si mecanica cuantica Ebooks

  Ipoteza lui Riemann. Veriga lipsa dintre numerele prime si mecanica cuantica

  În dimineața zilei de 8 august 1900, matematicianul David Hilbert a enumerat, în fața participanților la Congresul Internațional de Matematică de la Paris, douăzeci și trei de probleme nerezolvate din istoria matematicii și a invitat comunitatea științifică să le rezolve. Dintre cele enumerate de Hilbert, problema numărul 8, cunoscută ca Ipoteza lui Riemann, este singura care, în ciuda multor încercări, a rămas până în prezent nerezolvată. Riemann și-a formulat ipoteza în 1859, pentru a conferi o structură șirului numerelor prime. Ipoteza lui a fost și rămâne una dintre cele mai incomode probleme ale matematicii. Această carte ne conduce prin fascinantul labirint al confruntărilor matematice.

 • Volumul 9. Marvel. Ms. Marvel: Metamorfoza Ebooks

  Volumul 9. Marvel. Ms. Marvel: Metamorfoza

  Kamala Khan este o adolescentă americană care trăiește în Jersey City, se joacă cu jocuri video, merge la moschee și e îndrăgostită de supereroi. Din momentul când Kamala obține puteri supraomenești și preia identitatea eroinei costumate Carol Danvers, idolul său, New Jersey intră sub protecția misterioasei Miss Marvel! Descoperiți începuturile supereroinei în seria creată de G. Willow Wilson (X-Men) și Adrian Alphona (Runaways) și premiată la Festivalul Internațional de Bandă Desenată de la Angoulême.   ACEST ALBUM CONȚINE EPISOADELE 1-5 DIN MS. MARVEL (2014) ȘI UN EXTRAS DIN MARVEL NOW! PARTEA ÎNTÂI (2014) 1.

 • Volumul 6. Marvel. Thanos: Origini Ebooks

  Volumul 6. Marvel. Thanos: Origini

  Descoperiți sumbra origine a lui Thanos sau cum o iubire adevărată atrage după sine un șuvoi de sânge, schimbând nu numai viitorul unui tânăr, ci și pe al întregii galaxii. Devenit egalul zeilor, titanul este aducător de moarte în acest volum captivant, în care tragedia joacă rolul principal alături de aparențele înșelătoare și destin. O operă realizată de doi dintre cei mai mari autori de benzi desenate contemporani: Jason Aaron (Thor, Conan Barbarul) și Simone Bianchi (Wolverine, New Avengers).   ACEST VOLUM CONȚINE EPISOADELE 1-5 DIN THANOS RISING (2013).

 • Calculul infinitezimal. Distanta dintre dragoste si ura este infinitezimala Ebooks

  Calculul infinitezimal. Distanta dintre dragoste si ura este infinitezimala

  Calculul infinitezimal cuprinde studiul limitelor, al derivatelor, al integralelor și al seriilor infinite. Această carte prezintă evoluția tuturor conceptelor implicate în prezentarea formală a calculului infinitezimal până la forma sa actuală. De asemenea, din moment ce această ramură a matematicii este legată de observarea naturii și de rezolvarea problemelor de natură practică, sunt prezentate unele probleme practice și experimentale care au dus la dezvoltarea sa. Toate acestea, fără a neglija aprofundarea calculului diferențial și integral și profitând de ocazie pentru a propune cititorului câteva provocări matematice.

 • Tentatie irezistibila Alma

  Tentatie irezistibila

  Amenințat de dușmani puternici, William Blackburn, conte de Ketterham, trăiește în exil în ținuturile muntoase ale Scoției, împreună cu fiica lui, Vanessa. Când ea ajunge la vârsta maturității, William o îndeamnă să se întoarcă în Anglia, la mama ei, ca să-și poată face debutul în societate. Dar Vanessa a fost crescută cu toate avantajele și libertatea unui băiat și se îndoiește că poate să respecte cerințele rigide ale vieții unei domnișoare de familie bună. Este însă de acord să reintre în societatea mondenă pentru a pune capăt vendetei împotriva tatălui ei, fără să-și dea seama ce preț va fi nevoită să plătească pentru asta. Lordul Montgomery Townsend adoră să trăiască periculos, iar rolul lui este acela de a rezolva probleme cu potențial de scandal în numele prințului regent. În timp ce se ascunde în casa contesei de Ketterham, Monty observă dezastruoasele încercări ale gazdei lui de a-și pregăti fiica înstrăinată să se mărite cu fiul pompos și arogant al unei familii puternice. Neînțelegând de ce Vanessa cea independentă ar fi de acord cu o astfel de situație și de ce s-ar mărita cu un crai fără minte, Monty se oferă să o ajute să-și îndeplinească visul. Dar nici o faptă bună nu rămâne nepedepsită, iar problemele cu care se confruntă el sunt din ce în ce mai mari, inclusiv faptul că ar vrea să strice nunta Vanessei ca să se însoare el cu ea!   Johanna Lindsey este una dintre cele mai populare scriitoare de cărți romantice, cu peste 60 de milioane de exemplare vândute. Cărțile ei au fost traduse în mai mult de 20 de limbi.

 • Cuceritorul cucerit Alma

  Cuceritorul cucerit

  SERIA „VIAȚA SECRETĂ A BURLACILOR “ ZI-I CUCERITOR, ȘI PACE… Stephen Crenshaw, marchiz de Dunwich, și-a propus să devină unul dintre cei mai cunoscuți crai din lumea bună. Jocurile de noroc, băutura, scandalurile, seducția… nimic nu părea în afara limitelor pentru tânărul lord, în goana lui nebună de a preface exact opusul dorințelor impuse de respectabila lui familie. Dar patru ani în armată și pierderea celui mai bun prieten l-au schimbat iremediabil. Acum s-a întors în Anglia și este un om nou, hotărât să recupereze tot ce a pierdut… inclusiv pe femeia care l-a iubit. SAU POATE NU ? Lady Faith Westover, fiica ducelui de Strathmore, știe mai bine decât oricine ce soi de cuceritor a fost Stephen. La urma urmei, el i-a frânt inima atât de tare, încât aproape că i-a distrus credința în dragoste. Acum s-a întors și este hotărât să demonstreze că s-a schimbat. Patru ani l-au maturizat cu siguranță din punct de vedere fizic, dar Faith se îndoiește că s-a schimbat cu adevărat în lordul respectabil și iubitor care se proclamă a fi. Când se confruntă cu trecutul său de cuceritor, poate Stephen să găsească o cale de a obține ceea ce inima lui își dorește cel mai mult – femeia pe care nu a fost menit să o cucerească niciodată?   Anna Harrington a debutat în anul 2015 cu seria „Viața secretă a burlacilor“ și s-a remarcat imediat datorită stilului ei inedit și subiectelor pline de prospețime, ceea ce i-a adus aprecierile cititorilor din întreaga lume.

 • O lady la miezul noptii Alma

  O lady la miezul noptii

  SERIA „SPINDLE COVE“ După ani întregi în care s-a descurcat singură, Kate Taylor a găsit prietenie și acceptare în Spindle Cove, dar nu a încetat niciodată să tânjească după dragoste. Ultimul loc în care ar căuta-o este în brațele caporalului Thorne. Comandantul miliției este rece ca gheața, dar brutal de chipeș. Însă când niște străini misterioși vin în căutarea lui Kate, Thorne se prezintă ca logodnicul ei. El pretinde că nu se gândește decât la siguranța lui Kate. Atunci de ce există o pasiune arzătoare în sărutul lui? Cu mult timp în urmă, Samuel Thorne și-a dedicat viața păstrării fericirii lui Kate. Vrea ce e mai bun pentru ea și știe că acest lucru nu înseamnă căsătoria cu un bărbat ca el. Pentru a face să reziste mai mult logodna lor temporară, trebuie să-și țină mâinile departe de trupul ei ispititor și să blocheze influența zâmbetelor ei calde asupra inimii lui ofilite. Este cea mai grea bătălie din viața acestui războinic împietrit… și prima pe care pare destinat să o piardă.   Tessa Dare este autoarea a 17 romane care au devenit bestselleruri New York Times și USA Today. Cărțile sale au câștigat numeroase premii, inclusiv prestigiosul premiu RITA al Asociației Scriitorilor de Romane de Dragoste din America, și au fost traduse în 16 limbi.

 • Adevarul despre dragoste si duci Alma

  Adevarul despre dragoste si duci

  SERIA „LADY TRUELOVE“ Pe Henry, duce de Torquil, nu l-ai prinde nici mort citind popularul editorial „Dragă Lady Truelove“, dar când sfaturile acesteia o determină pe mama lui să se căsătorească pe furiș provocând un scandal, Henry, indignat, decide că autoarea acestei prostii trebuie oprită înainte de a mai ruina și alte vieți. Deși identitatea lui Lady Truelove este un secret bine păzit, Henry are motive să suspecteze că editoarea celebrei rubrici, frumoasa și provocatoarea Irene Deverill, este și autoarea ei. Lui Irene îi vine ușor să-i sfătuiască pe alții să se lasă pradă pasiunii, dar când îl întâlnește pe ducele de Torquil, află curând că pasiunea are un preț. Când un sărut impulsiv, de moment, o atrage într-o relație fierbinte cu Henry, rezultatul ar putea fi distrugerea iubitului ei ziar, carierei și independenței. Dar în brațele ducelui, capitularea este atât de dulce…   Laura Lee Guhrke a lucrat șapte ani în publicitate, a avut o afacere de succes în domeniul cateringului și a condus o companie de construcții înainte de a decide că a scrie romane este o activitate mai plăcută. Autoare de bestselleruri New York Times și USA Today, Laura a scris peste douăzeci și cinci de romane istorice.

 • Grădina fermecată Ebooks

  Grădina fermecată

  Femeile din familia Waverley au, fie că le place, fie că nu, talente speciale aflate în strânsă legătură cu grădina din spatele impunătoarei reședințe a familiei, din Bascom, Carolina de Nord. Timp de aproape un deceniu, Claire a trăit în armonie cu grădina și cu moștenirea familiei Waverley, marcată de amintirea bunicii ei, de destinul zbuciumat al mamei sale și aparent indiferentă la soarta surorii ei rebele, Sydney, care s-a eliberat de mult de constrângerile mentalităților înguste ale orașului. Folosind rețetele bunicii ei și puterile misterioase ale plantelor din grădină, Claire a pus bazele unei afaceri de succes cu produse alimentare, dar și ale unei existențe sigure, atent controlate.Însă întoarcerea în oraș a lui Sydney, împreună cu fiica ei, Bay, tulbură rutina vieții lui Claire. Un alt element perturbator este faptul că în casa învecinată se mută un bărbat care, din clipa în care o vede pentru prima oară pe Claire, e absolut fascinat de ea.Pe măsură ce Claire și Sydney reînvață să trăiască împreună și ajung să se împace cu traumele care le-au marcat copilăria, adolescența, dar și relația, descoperă și dragostea, exact acolo unde nu se așteptau să o găsească. Încet, încet, surorile Waverley ajung să-și accepte trecutul, să savureze prezentul și să privească pline de speranță spre viitor.Sarah Addison Allen este autoarea a șase bestselleruri New York Times, traduse în 30 de limbi și vândute în peste 2 milioane de exemplare.

 • Un conte sub acoperire Alma

  Un conte sub acoperire

  SERIA „CLUBUL VALEȚILOR “ Toate domnișoarele interesate de avere și titlu din Londra râvnesc să pună mâna pe noul conte de Kendall, dar el are de gând să găsească o soție care să-l iubească cu adevărat. Așa că, într-o seară, în vreme ce glumește cu prietenii într-o tavernă, îi vine o idee – dacă domnișoarele din aristocrație nu ar ști că el este un conte bogat? Tot ce trebuie să facă este să pretindă că este servitor la petrecerea ținută la casa de la țară a prietenului său și să se asigure că lista de invitați este plină cu debutante frumoase și bune de măritat. Ce ar putea merge greșit? Frances Wharton este mult mai interesată să lupte pentru drepturile celor săraci decât de căsătorie, dar mama ei insistă să-și găsească un soț. Așa că, pentru a-și descuraja un potențial admirator, jură să se poarte ca o scorpie. Singura persoană cu care poate să fie ea însăși este servitorul chipeș și amabil care îi tot apare în cale. Legătura dintre ei este de netăgăduit și diferența de clasă nu împiedică pasiunea pe care o simt. Dar ce se va întâmpla când Frances va afla că lacheul pe care îl adoră este, de fapt, contele pe care îl disprețuiește? Într-un joc în care totul este fals, se pot convinge unul pe celălalt că iubirea lor este adevărată?   „O carte exact așa cum ar trebui să fie o poveste de dragoste – sexy, imprevizibilă, amuzantă!“ Sarah MacLean   Valerie Bowman a debutat în anul 2012, și de atunci romanele sale s-au bucurat de recenzii elogioase în Publishers Weekly, Booklist și Kirkus Reviews.

 • Teoria informatiei. Matematica in era digitala Ebooks

  Teoria informatiei. Matematica in era digitala

  Primul contact cu teoria matematică a informației generează, de obicei, o confuzie considerabilă și o oarecare dezamăgire. Sperăm, totuși, că teoria se ocupă matematic de mesajele pe care le schimbăm, de gândul însuși, precum și de modul în care acesta este formulat într-o anumită limbă. Însă, în această teorie, lucrul important este impredictibilitatea, deoarece nu se preocupă de sensul mesajelor sau al textelor, ci încearcă, mai degrabă, să cuantifice informațiile pe care acestea le pot conține. Claude Elwood Shannon a reușit, cu doar două articole publicate în 1948, să pună bazele întregii teorii a informațiilor. Conceptele informaționale și aplicarea lor la compresia datelor (prima teoremă a lui Shannon), precum și capacitatea de transmisie a canalelor de comunicație (a doua teoremă a lui Shannon), dar și aplicațiile lor în telefonia mobilă și în alte sisteme de comunicații alcătuiesc nucleul acestei cărți. De asemenea, volumul abordează relația neașteptată care a apărut între fizică și teoria informației, după observarea faptului că sistemele cuantice pot procesa informații mult mai eficient decât cele clasice.

 • Vânătorii de oameni. Cum l-am răpus pe Pablo Escobar Ebooks

  Vânătorii de oameni. Cum l-am răpus pe Pablo Escobar

  MEMORIILE EXPLOZIVE ALE LEGENDARILOR AGENȚI DEA, SUBIECT AL SERIALULUI DE SUCCES NARCOS În deceniile pe care le-au petrecut la DEA, Javier Peña și Steve Murphy și-au riscat viața vânând traficanți de droguri mai mult sau mai puțin importanți. Dar provocarea lor cea mai mare a fost vânarea lui Pablo Escobar în Columbia. Partenerii, care și-au început cariera ca polițiști de provincie, au fost imortalizați în serialul Narcos produs de NETFLIX, relatarea ficționalizată a misiunii de prindere a lui Pablo Escobar. Acum, pentru prima dată, ne spun povestea adevărată despre cum l-au răpus pe primul narcoterorist al lumii, provocările pe care le-au înfruntat și strategiile inovatoare pe care le-au folosit pentru a pune capăt cu succes domniei terorii a celui mai căutat criminal din lume.   „Experiența lui Steve și a lui Javier în linia întâi a războiului împotriva drogurilor, în ultimele trei decenii, îi transformă într-o sursă inestimabilă de informații pentru noi. Contactele lor, atât externe, cât și interne, ne-au permis să realizăm povestea unuia dintre cele mai complexe, necunoscute și neînțelese capitole din trecutul nostru recent.“ Eric Newman, producător executiv al serialului NETFLIX Narcos „Palpitant. O lectură obligatorie pentru toți cei interesați de una dintre cele mai importante campanii din timpul războiului împotriva drogurilor.“Publishers Weekly „O relatare cu accent de thriller… nu o poți lăsa din mână.“ Kirkus Reviews „Vânătorii de oameni este relatarea făcută de doi agenți curajoși ai DEA, care și-au riscat viețile, dar și pe cele ale familiilor lor, pentru a lupta în războiul împotriva drogurilor în SUA și Columbia. O lectură obligatorie despre căderea lui Pablo Escobar și despre rolul jucat de cei doi în această investigație.“Joe Pistone, fost agent special FBI, alias Donnie Brasco   JAVIER F. PEÑA a fost angajat de DEA în 1984 ca agent special și și-a petrecut patru ani căutându-l pe Pablo Escobar împreună cu partenerul său, Steve Murphy. STEVE MURPHY a lucrat în operațiuni sub acoperire în Miami și a fost, în celedin urmă, detașat în Columbia, unde a colaborat cu partenerul său, Javier Peña, pentru a-l găsi pe Escobar.

 • Calatorie prin spatii n-dimensionale. Descoperirea algebrei liniare Ebooks

  Calatorie prin spatii n-dimensionale. Descoperirea algebrei liniare

  Prin aportul a patru matematicieni, care au contribuit în special la dezvoltarea algebrei liniare – Gabriele Cramer, Hermann Günter Grassmann, James Joseph Sylvester și Alan M. Turing –, au fost introduse unele noțiuni esențiale ale acestei discipline. Ne referim la sistemele de ecuații, algebra abstractă, vectori și matrice și, în fine, la calculul pentru rezolvarea problemelor matematice.

 • Numere complexe. Numerele imaginare sunt reale Ebooks

  Numere complexe. Numerele imaginare sunt reale

  Rezolvarea ecuației de gradul trei devenise marea provocare a matematicienilor din Italia renascentistă. În acel moment al istoriei și în acea întrecere specifică putem plasa nașterea unor numere noi, care constituie subiectul acestei lucrări: numerele complexe, sortite să schimbe istoria matematicii și a științei. În ciuda denumirii originale de „numere imaginare”, cu evident caracter peiorativ, numerele complexe sunt văzute astăzi la fel de „reale” precum numerele reale și au devenit esențiale pentru descrierea diverselor aspecte ale lumii naturale. Planul în care se reprezintă numerele complexe ca puncte a fost numit plan complex și constituie o extensie a axei reale, unde pe verticală este inclusă dimensiunea imaginară. În planul cartezian nu există, în principiu, nicio relație între axe. Însă, în planul complex, regulile algebrei impun, matematic vorbind, o relație foarte specială și fructuoasă între cele două dimensiuni.

 • Marchizul care ma iubea Alma

  Marchizul care ma iubea

  SERIA „CLUBUL VALEȚILOR“ EL E ÎNTR-O MISIUNE SECRETĂ Toată Londra îl știe pe Beau Bellham drept marchiz de Bellingham, dar numai câțiva apropiați de încredere știu că lucrează pentru Ministerul de Interne. Specialitatea lui? Să dea de urma trădătorilor Coroanei. Prin urmare, când unul dintre prietenii lui se dă drept valet la o petrecere, ca să își găsească o soție, Beau decide că dacă și el s-ar da drept valet ar avea parte de ocazia și de acoperirea perfecte ca să îi spioneze pe cei pe care îi bănuiește de trădare. Ce nu ia Beau în calcul, în schimb, este ciocnirea cu o servitoare mult prea sigură pe ea, care îi face viața un iad. EA E PE CALE SĂ ÎI STRICE ACOPERIREA Domnișoara Marianne Notley e o cameristă cu mai multe secrete decât ace de păr. Când îl cunoaște pe noul valet al stăpânului ei, începe imediat să aibă bănuieli. Arată dumnezeiește și e plin de farmec, dar e cam prea sigur pe el și pune prea multe întrebări pentru gustul ei. Așa că e decisă să afle adevărata identitate a misteriosului valet și e dispusă să se folosească în acest scop de tot farmecul ei. Dar nu peste mult timp, prefăcătoria dintre ei devine foarte asemănătoare cu sentimentele adevărate. În special cu dragostea. Când descoperă în sfârșit adevărul unul despre celălalt, asta va genera confruntarea secolului sau o dragoste de durată?   Valerie Bowman a debutat în anul 2012, și de atunci romanele sale s-au bucurat de recenzii elogioase în Publishers Weekly, Booklist și Kirkus Reviews.

 • Matematica in arta. Geometrie, armonie si proportie in atelierul artistului Ebooks

  Matematica in arta. Geometrie, armonie si proportie in atelierul artistului

  De-a lungul istoriei, matematica și geometria s-au aflat în serviciul exprimării artistice, prin capacitatea lor de a evoca în mod simbolic esențialul, imuabilul și „adevărul”. Din acest motiv, la baza operei de artă stă o matematică explicită sau secretă, care construiește proporțiile, dă formă rațională intențiilor artistului și contribuie la eternul mister al „formulei” frumuseții.

 • Masurand cerul si Pamantul. Aventura masurarii cosmosului de la Eratostene la paralaxa stelara Ebooks

  Masurand cerul si Pamantul. Aventura masurarii cosmosului de la Eratostene la paralaxa stelara

  Măsurările dimensiunilor cerului și ale Pământului s-au împletit întotdeauna. Geografia nu era posibilă fără astronomie și invers. În această carte vom vedea cum distanțele în valori relative într-unul din cele două domenii pot fi obținute cu o anumită simplitate. Cu toate acestea, a fost nevoie de mult efort pentru a trece la un sistem de mărimi absolute și pentru a înțelege, în cele din urmă, dimensiunile (și forma) cerului și ale Pământului.

 • Aleasa inimii mele Alma

  Aleasa inimii mele

  SERIA „LORZII PIERDUȚI AI LONDREI“ Cu mai bine de opt ani în urmă, după o experiență traumatizantă, Lady Lila March s-a retras din înalta societate și s-a refugiat în casa surorii ei. Sătulă să fie umbra femeii care a fost cândva, ea este hotărâtă să înfrunte din nou pericolele vieții, și nimeni nu poate fi mai în măsură să o învețe tehnici de autoapărare decât „Gentlemanul Savage“. Hugh Savage, un luptător de stradă renumit și neînvins, din zona rău famată a Londrei, este un adevărat rege al mahalalelor. Invincibil din punct de vedere fizic și chinuit emoțional de propriul trecut, Hugh tânjește să scape de povara ringului și să lase în urmă acea lume dominată de violență. Însă se simte intrigat de provocarea lansată de Lady Lila, această lady misterioasă din lumea bună, care vine de bunăvoie pe străzile periculoase din mahala. Pe măsură ce atipica lor înțelegere capătă contur, Hugh ajunge să admire înverșunarea cu care Lila este dedicată propriei cauze. Și, dincolo de imaginea lui de bărbat dur, ea descoperă în el o tandrețe care îi dărâmă rapid toate zidurile de apărare. Vor descoperi curând cât de mare nevoie au unul de celălalt – pentru a-și înfrunta trecutul și a lupta pentru viitorul binemeritat.   „O serie de excepție, care sigur îi va încânta pe cititorii de historical romance!“ Publishers Weekly   Christi Caldwell este o bine-cunoscută scriitoare de historical romance, publicând până în prezent 60 de titluri. Multe au fost prezenţe constante în topurile USA Today, New York Times şi Publishers Weekly.

 • Mireasa purta perle Alma

  Mireasa purta perle

  SERIA „FAMILIA MACLACHLAN “ Sub luciul elegant al înaltei societăți englezești, pericolul și dorința sunt singurele reguli care se aplică bărbaților misterioși care sunt membri ai Societății St. James. Bestseller New York Times, romanul lui Liz Carlyle îi duce încă o dată pe cititori în acest tărâm al intrigii și al pasiunii, în această uimitoare poveste de dragoste istorică. Este povestea sexy a unei femei care fuge de acasă din India, un colț îndepărtat al Imperiului Britanic, încredințându-și siguranța și inima unui crai periculos, în Londra victoriană.   „Liz Carlyle țese pasiunea și intriga cu măiestrie desăvârșită.“ Karen Robards   În timpul frecventelor sale călătorii la Londra, Liz Carlyle își împachetează întotdeauna perlele, papucii de dans și corsetul din os de balenă, încrezătoare că, în cele din urmă, va primi o invitație la bal. Din păcate, nu a primit nici una. Atunci când nu trăiește în secolul al XIX-lea, Liz locuiește în Cary, Carolina de Nord, împreună cu soțul ei, avocat, și patru frumoase feline.

 • Noaptea placerilor Alma

  Noaptea placerilor

  SERIA „SPINDLE COVE“ Spindle Cove este destinația preferată de anumite tipuri de domnișoare bine-crescute: cele cu carte, timide, cu inima frântă sau neînțelese. Este un refugiu pentru tinerele femei care nu se potrivesc în societate. Victor Bramwell, noul conte de Rycliff, știe că locul lui nu este aici. Din câte își poate da seama, în acest sat nu există nimic altceva în afară de fete bătrâne și oi. Dar are ordin să adune o miliție. Este o misiune aparent simplă, complicată de sprintena și rafinata Susanna Finch – o femeie hotărâtă să-și salveze refugiul pe care l-a creat pentru doamne de invazia armatei improvizate a lui Bram. Ultimul lucru la care se așteaptă cei doi este o atracție puternică. Cu atât mai puțin o pasiune explozivă. Satul Spindle Cove este pregătit pentru o bătălie epică a sexelor… dar oare dragostea va cuceri totul?   Tessa Dare este autoarea a 17 romane care au devenit bestselleruri New York Times și USA Today. Cărțile sale au câștigat numeroase premii, inclusiv prestigiosul premiu RITA al Asociației Scriitorilor de Romane de Dragoste din America, și au fost traduse în 16 limbi.

 • Dincolo de Euclid. Geometrii alternative Ebooks

  Dincolo de Euclid. Geometrii alternative

  Începând cu secolul al XVIII-lea, imposibilitatea demonstrării celui de-al cincilea postulat al lui Euclid a favorizat căutarea altor geometrii, consistente și posibile. Rodul acestei munci a fost cules, în principal, de matematicieni precum János Bolyai (1802–1860), Nicolai I. Lobacevski (1793–1856) și J.C. Friedrich Gauss (1777–1855), pionierii geometriei hiperbolice, un model care satisface doar primele patru postulate euclidiene. Odată cu nașterea geometriilor non-euclidiene, s-a ridicat întrebarea: Care dintre ele descrie cel mai bine lumea fizică? Astfel, a apărut una dintre acele perioade de aur în interacțiunea dintre matematică și fizică. Cele mai strălucite minți au participat la dezbatere în secolul al XIX-lea: Riemann, Poincaré, Klein… și a ajuns la Einstein însuși.

 • Sapte zile de iubire Alma

  Sapte zile de iubire

  SERIA „SPINDLE COVE“ Minerva Highwood, una dintre domnișoarele de la Spindle Cove, trebuie să plece în Scoția. Colin Sandhurst, Lord Payne, un crai de prim rang, trebuie să plece… oriunde, dar să nu rămână la Spindle Cove. Acești parteneri improbabili au la dispoziție o săptămână ca să însceneze o fugă de acasă, să-și convingă familia și prietenii că sunt „îndrăgostiți“, să fugă de hoți înarmați, să supraviețuiască celor mai mari coșmaruri, să călătorească 600 de kilometri fără să se omoare unul pe celălalt, și toate acestea în timp ce împart o trăsură foarte mică ziua și un pat și mai mic noaptea. Ceea ce nu au timp să facă este să se lupte cu atracția crescândă dintre ei. Cu atât mai puțin cu pasiunea sălbatică. Și, Dumnezeu să-i ajute, își petrec ore prețioase dezvelindu-și unul altuia trupurile și sufletele. Dintr-odată, șapte zile par a fi exact ce le trebuie pentru a găsi o lume de necazuri. Și poate… o lume plină de iubire.   Tessa Dare este autoarea a 17 romane care au devenit bestselleruri New York Times și USA Today. Cărțile sale au câștigat numeroase premii, inclusiv prestigiosul premiu RITA al Asociației Scriitorilor de Romane de Dragoste din America, și au fost traduse în 16 limbi.

 • Diavolul poarta kilt Ebooks

  Diavolul poarta kilt

  Ranulf MacLawry, căpetenia unui puternic clan scoțian, se confruntă cu o problemă neobișnuită: sora lui cea mică, Lady Rowena, furioasă că i-a fost refuzată cea mai mare dorință a ei – de a avea un sezon de debut –, fuge la Londra, unde se adăpostește la familia Hanover. Ranulf nu are decât dispreț pentru înalta societate engleză, pe care o consideră o adunătură de fanfaroni superficiali, îmbrăcați în mătase și satin și cu preocupări neînsemnate precum seratele și balurile. Însă este pe cale să descopere că satinul poate avea un farmec deosebit, mai ales când acoperă silueta minunată a fermecătoarei Charlotte – a cărei limbă este la fel de ascuțită pe cât de fină îi este pielea… Lady Charlotte Hanover consideră că nu mai vrea niciodată să aibă de-a face cu bărbați impulsivi și iuți la mânie, după ce și-a pierdut logodnicul într-un duel inutil. Când o fire aprigă a rezolvat mai bine un conflict decât o minte rațională? Și totuși, nu poate să nu-l găsească atrăgător pe uriașul scoțian, care este la fel de periculos într-o sală de bal din Londra cum este într-o luptă din Ținuturile Înalte. Însă mai periculoasă este atracția dintre ei, iar Charlotte este obligată să recunoască faptul că a renunța la rațiune și a te lăsa în voia pasiunii are un farmec irezistibil…   „Întotdeauna o plăcere așteptată cu nerăbdare!“ Christina Dodd   SUZANNE ENOCH a scris până în prezent 40 de romane, care au intrat pe listele de bestselleruri ale The New York Times , USA Today și Publishers Weekly.

 • Volumul 4. Marvel. Wolverine. Batranul Logan Ebooks

  Volumul 4. Marvel. Wolverine. Batranul Logan

  Într-un viitor îndepărtat, Statele Unite au devenit Pământurile pierdute, o lume devastată și controlată de superrăufăcători. În deșertul Californiei, stăpânit de banda lui Hulk, Logan nu visează decât la un singur lucru: să lase în urmă trecutul de X-Man și să ducă o viață liniștită lângă soția și copiii săi… Descoperiți o capodoperă apocaliptică, sursă de inspirație pentru filmul Logan, semnat de Mark Millar și Steve McNiven, autorii celebrului Civil War.   ACEST ALBUM CONȚINE EPISOADELE WOLVERINE (2003) 66-72 ȘI WOLVERINE: GIANT-SIZE OLD MAN LOGAN (2009) 1.

 • Teoria jocurilor. Cine nu risca, nu castiga Ebooks

  Teoria jocurilor. Cine nu risca, nu castiga

  Bazele matematice ale teoriei jocurilor au fost puse de lucrarea Teoria jocurilor și comportamentul economic (1944), care explică fundamentele matematice pe baza cărora pot fi luate deciziile în ceea ce privește jocurile. În prezent, conceptul de teorie a jocurilor nu numai că acoperă cea mai „recreațională” parte a jocului, ci aduce și lumină (prin aplicarea modelelor matematice, desigur!) în studiul interacțiunilor umane, explicând de ce cineva face ceea ce face când o face și de ce nu alege să facă altceva. Această carte prezintă, într-un mod clar și distractiv, evoluția teoriei jocurilor de când a apărut la mijlocul secolului XX, de la creația valoroșilor săi autori, John Von Neumann și Oskar Morgenstern, până astăzi, menționând toți oamenii de știință care au ajutat la dezvoltarea noii ipoteze, îmbogățind-o cu cele mai variate surse de cunoaștere și domenii de aplicare.

 • O lady necrutatoare Alma

  O lady necrutatoare

  SERIA „DOAMNELE CELEBRE ALE LONDREI“ Lady Calliope Manning este hotărâtă să îl pedepsească aspru pe bărbatul care este responsabil pentru moartea dragului ei frate. Când află zvonurile că depravatul conte de Sinclair are nevoie de o soție bogată care să îl salveze din situația financiară delicată în care a ajuns, Callie găsește modalitatea perfectă de a-i aduce sfârșitul dușmanului ei. Justin „Sin“ Vaughn, conte de Sinclair, este obligat să se căsătorească grabnic cu o moștenitoare. Însă publicarea neașteptată și anonimă a unei serii de povești desfrânate despre care se zvonește că ar fi fost scrisă de el îi spulberă orice șansă la căsătoria atât de necesară. Cum toți cei din înalta societate sunt acum convinși că este un criminal, iar renumele pe care și l-a făcut nu îi este deloc de ajutor, lui nu-i rămâne decât să descopere adevăratul autor al acelei serii păcătoase și să se răzbune. Callie nu și-a imaginat vreodată că Lord Sinclair va descoperi că ea a scris Confesiunile unui conte păcătos. Sau că o va răpi și că se va răzbuna făcând-o să îi devină soție. Și categoric nu s-a așteptat să descopere în el un bărbat așa irezistibil… Sin este pe punctul de a-i da frumoasei și perfidei Lady Callie o lecție despre cruzime – cu sărutări arzătoare și atingeri chinuitor de îndrăznețe.   Scarlett Scott a debutat în 2013 și a scris până în prezent peste 40 de romane, majoritatea historical romance. Este o prezență constantă în topurile Publishers Weekly, USA Today și Amazon.

 • Ducele se indragosteste Alma

  Ducele se indragosteste

  SERIA „DUCI PERICULOȘI“ Cassandra Pomfret are opinii clare despre multe lucruri și nu se teme să le expună. Dar felul ei de a-și spune părerea, franc și fără tact, îl exasperează pe tatăl sătul de scandaluri, care încearcă să-i forțeze mâna fiicei lui rebele interzicându-i surorii mai mici a Cassandrei să se mărite înaintea ei. Reputația ei suferă o lovitură grea când apare în scenă ducele de Ashmont. Frumos de pică, plin de defecte de caracter, a pierdut o logodnică ideală pentru că a fost neglijent și aproape și-a ucis un foarte bun prieten. Dar chiar și el știe că nu se cade să ruinezi o fată de familie bună. Cei doi nu au încotro și se căsătoresc, iar Ashmont se întreabă chiar din noaptea nunții dacă proaspăta soție nu o să-l sufoce cu perna.   Loretta Chase a scris 23 de romane de dragoste istorice, distinse cu premii mari ale genului, printre care și premiul RITA al Asociației Scriitorilor de Romane de Dragoste din America.

 • Iubire periculoasa Alma

  Iubire periculoasa

  SERIA „REBELII SOCIETĂȚII“ Lady Euphemia Marlington este în sfârșit liberă după șaptesprezece ani – de când a fost capturată de corsari și vândută într-un harem. Acum sultanul a murit, iar Mia s-a întors la Londra, unde se confruntă cu un ultimatum din partea tatălui ei, căruia îi este rușine cu ea: să se căsătorească cu un bărbat ales de el sau să-și trăiască viața în izolare. Din fericire, Mia nu mai este o fetiță, ci o femeie inteligentă cu un secret – și cu un plan propriu. Primele două soții ale lui Adam de Courtney au murit în circumstanțe misterioase. Nici unul dintre nobilii englezi nu e dispus să-și lase fiica să se mărite cu bărbatul periculos de chipeș pe care înalta societate îl numește „marchizul ucigaș“. Nimeni în afară de ducele de Carlisle, tatăl Miei. E clar că fiica lui o fi vreo matroană îmbătrânită sau chiar mai rău. Dar Adam are nevoie de un moștenitor, așa că își propune să folosească aranjamentul în avantajul său. Dar când cei doi proscriși se întâlnesc în sfârșit, prejudecățile vor fi înlocuite de surprize, înșelăciunea de dorință – și unirea a două minți ascuțite poate duce la unirea a două inimi – dacă secretele trecutului lor nu îi vor despărți.   Minerva Spencer scrie romane romantice din epoca Regency și îi place ficțiunea istorică pentru că își dorește să evadeze în trecut atunci când se relaxează. De asemenea, adoră finalurile fericite și să spună povești despre oameni interesanți. 

 • ROMA, RAMO, AMOR. Arta combinatoricii Ebooks

  ROMA, RAMO, AMOR. Arta combinatoricii

  În secolul al XVIII‑lea, combinatorica a cunoscut o mare dezvoltare și aplicațiile sale s-au diversificat foarte mult. Leonhard Euler (1707–1783), o adevărată forță a naturii, a fost, în principal, inițiatorul acestui progres, ca și al multor altora în matematică. Dar abia în secolele XIX–XX, după ce s-au pus bazele calculului și s-a formulat teoria mulțimilor, combinatorica a intrat în legătură cu domenii mai tradiționale ale matematicii, cum ar fi analiza, algebra sau topologia, și a devenit disciplina care este astăzi, cu conținuturi pe care fondatorii săi le-ar găsi dificil de recunoscut ca moștenirea lor. Această carte este o introducere eficientă în știința combinării și a permutării.

 • Volumul 13. Marvel. Hulk. Planeta Hulk Ebooks

  Volumul 13. Marvel. Hulk. Planeta Hulk

  Considerându-l pe Hulk prea periculos pentru a rămâne pe Terra, Iron Man și Illuminati hotărăsc să-l exileze la capătul opus al universului, pe o planetă izolată, unde ar putea să-și ducă zilele liniștit. Dar o gaură neagră deviază traiectoria navei în care se află Colosul de Jad. Hulk aterizează deci pe planeta Sakaar, unde, înlănțuit, devine gladiator. Greg Pak, Carlo Pagulayan și Aaron Lopresti semnează o epopee populată de personaje memorabile, care vor tulbura viața gigantului verde. O operă cult, care a inspirat filmul Thor: Ragnarok de Taika Waititi.   ACEST ALBUM CONȚINE EPISOADELE 92–105 DIN INCREDIBLE HULK (2000), EPISODUL 1 DIN GIANT-SIZE HULK (2006) ȘI EPISODUL 15 DIN AMAZING FANTASY (2004).

 • Mangaierea lui pacatoasa Alma

  Mangaierea lui pacatoasa

  SERIA „NEOBIȘNUIȚII MORELAND“ O identitate pierdută. Un mister periculos. Și o iubire profundă, ce poate trece peste orice obstacole. Când un gentleman misterios îi bate la ușă, Alexander Moreland rămâne uimit să descopere că străinul e, de fapt, o tânără frumoasă, deghizată în bărbat, care are mare nevoie de ajutor. Femeia nu-și amintește nimic, cu excepția propriului nume, Sabrina, și nu deține nici o altă metodă de a descoperi cine este, decât obiectele pe care le are în buzunar: o batistă, un ceas de buzunar, un săculeț de piele, o bucată ruptă de hârtie și un inel de aur. Sabrina e sigură că fuge de cineva sau de ceva. Cum altfel și-ar putea explica vânătăile de pe față și sentimentul de groază care o hăituiește? E, de asemenea, sigură că Alex o va ajuta și nici nu poate nega atracția dintre ei. Cutreierând țara în căutarea unor răspunsuri, Sabrina și Alex trebuie să descopere misterul care învăluie trecutul fetei, înainte să fie descoperită de urmăritorii ei.   Candace Camp a scris peste 60 de romane, bestselleruri New York Times și USA Today. Printre premiile obținute se numără Romantic Times Lifetime Achievement Award sau Affaire de Couer Silver Pen Award.

 • Volumul 5. Marvel. Deadpool ucide universul Marvel Ebooks

  Volumul 5. Marvel. Deadpool ucide universul Marvel

  Și dacă Deadpool ar deveni un criminal în serie? Dacă ar hotărî să facă să dispară toți supereroii și supercriminalii din Universul Marvel? Cum am putea să-i oprim sângeroasa cruciadă? Mercenarul cu limba ascuțită e mai nebun ca niciodată! Descoperiți o poveste în care groaza ia locul umorului, orchestrată de specialiștii în Wade Wilson: Cullen Bunn (Deadpool Killustrated, Deadpool Kills Deadpool) și Dalibor Talajić (Deadpool Kills the Marvel Universe Again).   ACEST VOLUM CONȚINE EPISOADELE 1-4 DIN DEADPOOL UCIDE UNIVERSUL MARVEL (2012).

 • A meritat asteptarea Ebooks

  A meritat asteptarea

  SERIA „FRAȚII ST. JAMES“ Cu treisprezece ani în urmă, Vivi LeBrun l-a cunoscut pe David St. James – de care s-a îndrăgostit din prima clipă. Dragostea ei a crescut de-a lungul anilor, ca urmare a apropiatei ei prietenii cu membrii familiei lui, care au salvat-o de la copilăria singuratică și plină de încercări. Pregătindu-se pentru o vacanță alături de frații St. James, la casa lor de pe insula Block, Vivi visează cu ochii deschiși la reîntâlnirea cu David, sperând ca acesta să o vadă, în sfârșit, ca pe sufletul lui pereche. După moartea mamei sale, David s-a îndepărtat de frații lui, hotărât să îi ferească de un devastator secret de familie, care îl macină și care l-a făcut să rupă legătura cu tatăl lor. Acum, reîntors acasă după o perioadă în care a lucrat în Hong Kong, și-a adus cu el și iubita – una care așteaptă un angajament serios din partea lui. Ultimul lucru de care mai are nevoie David printre toate provocările cărora trebuie să le facă față este atracția lui intensă și neașteptată față de Vivi. Tensiunea capătă proporții, iar atitudinea lui David declanșează o serie de evenimente care l-ar putea face să piardă dragostea pe care a luat-o întotdeauna ca pe un bun dat și pe Vivi, cea care îl cunoaște cu adevărat și care i-a fost alături ca nimeni altcineva.   JAMIE BECK este una dintre autoarele ale cărei romane, vândute în peste 3 milioane de exemplare, au intrat constant pe lista de bestselleruri a Wall Street Journal, USA Today sau Publishers Weekly. A fost de două ori finalistă la Booksellers’ Best Award și a câștigat National Readers’ Choice Award.

 • Foc inselator Ebooks

  Foc inselator

  SERIA „STARK SECURITY“ Datorită abilităților sale și experienței în domeniul securității, fostul agent britanic Quincy Radcliffe a devenit rapid cel mai important om la nou-înființata Stark Security din Los Angeles. Dar Quincy nu este bărbatul care pare a fi, și puțini îl cunosc cu adevărat. Când femeia căreia i-a venerat trupul, dar i-a frânt inima părăsind-o îi cere ajutorul, nu există cale de mijloc: Quincy fie îi întoarce spatele, fie o ajută, dar riscă să-și dezvăluie secretele întunecate și astfel să deschidă răni vechi și dureroase. Eliza Tucker, o actriță cu o carieră zbuciumată, încearcă de ani întregi să uite perioada plină de pasiune trăită alături de Quincy Radcliffe în Londra și în romanticul Paris. Cucerită de înfățișarea sexy și de farmecul lui britanic, dar și de pasiunea și determinarea cu care a reușit s-o seducă, Eliza i s-a dăruit fără reținere, ca apoi totul să se spulbere când el a părăsit-o brusc, fără nici o explicație. Acum însă, Quincy este singurul care o poate ajuta să-și găsească sora dispărută. Iar ea este hotărâtă să plătească orice preț pentru asta – chiar și să i se dăruiască din nou și să se supună fanteziilor lui din dormitor. Dar nu are de gând să se îndrăgostească iar de bărbatul care cândva i-a năruit toate visurile.   „J. Kenner este o scriitoare excepțională. Combinația de dramă, tensiune și pasiune este perfectă.“ About That Story   J. KENNER (JULIE KENNER) este autoarea a peste 100 de romane, nuvele și povestiri din diverse genuri. De șase ori finalistă a premiului RITA, ea a câștigat distincția de 2 ori. Seria „Stark Security“ a ajuns pe primele locuri în topul de bestselleruri al The New York Times și a fost numărul 1 pe piețele internaționale.

 • In culisele Big Data. O abordare statistica Ebooks

  In culisele Big Data. O abordare statistica

  Cartea de față propune o incursiune în lumea fascinantă a analizei datelor. Aceasta începe cu explorarea tehnicilor clasice de analiză statistică a datelor experimentale și se încheie cu explicarea tehnicilor extrem de actuale de analiză a big data. Realitatea devine pe zi ce trece din ce în ce mai complexă și, cel mai probabil, datele vor deveni în cursul secolului XXI „materia primă” pentru o industrie bazată pe producerea de cunoaștere. Din această perspectivă, familiarizarea cu tehnicile de analiză, care vor constitui germenele acestei noi industrii, și gestionarea corectă a acestora ne va permite să fim persoane mai bine informate, și, în consecință, mai libere.

 • Sarutul unui crai Alma

  Sarutul unui crai

  SERIA „FIII PĂCATULUI“ E NEVOIE DE O LADY… Genevieve Barrett este o intelectuală genială, care are un singur mare secret: este autoarea de drept a articolelor publicate de tatăl ei. Asta până când la casa parohială ajunge un student nou, pe care tânăra îl recunoaște ca fiind tâlharul mascat care a încercat să fure o bijuterie valoroasă din biroul ei. E riscant să nu-i divulge identitatea seducătorului străin, dar și ea are secrete pe care nu vrea să le afle nimeni. …CA SĂ PRINDĂ UN HOȚ Sir Richard Harmsworth se preface a fi doar un crai monden, ca să arate societății că nu-i pasă de faptul că este copil din flori. Deși marcat de faptul că nu știe cine este tatăl lui, Richard crede că bijuteria Harmsworth va demonstra că el este adevăratul moștenitor al numelui familiei. Așa că își pune în minte să o seducă pe actuala proprietară a bijuteriei, dar se trezește față în față cu o frumusețe care îi taie respirația. Pe când Genevieve îi fură inima lui Richard, o amenințare mult mai mare se arată în direcția ei…   „Anna Campbell este o voce surprinzătoare și îndrăzneață în historical romance.“ Lorraine Heath   Anna Campbell a scris 19 romane câștigătoare a numeroase premii din domeniu și publicate până în prezent în 20 de țări.

 • Regula celor doua intalniri Ebooks

  Regula celor doua intalniri

  În viața personală, Willa Frank respectă cu sfințenie o regulă simplă: să aibă cel mult două întâlniri cu același bărbat. Acum, când propria afacere îi oferă stabilitatea de care avea atâta nevoie, nu poate permite nimănui să-i distragă atenția. Dar lucrurile încep să se complice când îl cunoaște pe pompierul parașutist Grady Billman. După o primă întâlnire de-a dreptul uimitoare, Grady nu este pregătit să renunțe la Willa, așa că recurge la diverse tertipuri pentru a respecta ambele reguli – cea a Willei de a nu se întâlni cu el a doua oară și regula lui de a nu se îndrăgosti. Așa că nimeni nu poate spune că o seară la concertul unei trupe este o întâlnire. Și cu siguranță prânzul în mijlocul unei familii numeroase nu e nicidecum o întâlnire în doi. Apoi, cu fiecare „non-întâlnire“ sugerată de Grady, raționamentul lui cade în ridicol, iar Willa își dă seama că, de fapt, se simt foarte bine împreună și sunt pe cale să ia o hotărâre în privința celor două reguli. Dar, când timpul petrecut cu el o face să piardă doi clienți importanți, lucru care îi destabilizează afacerea, Willa hotărăște că trebuie să se concentreze asupra singurului lucru care contează: propriul viitor. Însă ce poate face cu un viitor stabil financiar, dar tern și trist fără prezența lui Grady?   TAWNA FENSKE este o autoare de cărți romantice pline de umor și a debutat în 2011 cu mare succes – romanul a fost nominalizat la premiul „Cel mai bun romance contemporan“. De atunci a scris peste 30 de cărți care au devenit bestselleruri în topurile USA Today sau Publishers Weekly și câteva au fost finaliste la distincția RITA Award.

 • Dorinta inselatoare Alma

  Dorinta inselatoare

  SERIA „DESTINE AURITE“ Bogatul om de afaceri Aubrey Nelson i-a invitat pe ducele și pe ducesa de Westbrook să viziteze casa familiei sale aflată la malul mării, în Newport. Întrucât plecarea părinților săi din New York a fost amânată, Aubrey este trimis de către mama sa să supravegheze pregătirile care se fac pentru sosirea oaspeților. Dar când sosește la destinație, este surprins să găsească casa și personalul în absolută neorânduială… Având multe de făcut și puțin timp la dispoziție, Aubrey ajunge să se bazeze pe menajeră, o tânără irlandeză încântătoare, pe nume Maeve Brown. Și când se trezește că i se confesează lui Maeve în legătură cu chestiuni mai personale, își spune că doar proximitatea îl atrage spre această femeie frumoasă, muncitoare și plină de compasiune. Totuși, când bănuiește că Maeve este în pericol, Aubrey își dă seama că sentimentele lui pentru ea sunt mult mai profunde decât ar fi trebuit. Căci ce va avea de spus mama lui, care visează la o partidă mondenă pentru fiul ei, când va descoperi că acesta și-a pierdut inima pentru o fată din clasa muncitoare?   Marie Force este o autoare de romane de dragoste cunoscută în toată lumea. Cărțile ei s-au vândut în aproape 10 milioane de exemplare, au fost traduse în peste douăsprezece limbi și au apărut de peste 30 de ori în topul celor mai bine vândute cărți din New York Times.

 • Fractalii. Nici norii nu sunt sfere, nici muntii nu sunt conuri Ebooks

  Fractalii. Nici norii nu sunt sfere, nici muntii nu sunt conuri

  Fractalitatea este mult mai frecventă decât credem. Natura prezintă o multitudine de sisteme pentru care nu putem identifica un tipar specific, precum norii sau craterele de pe Lună. În schimb, aceeași natură dezvăluie multe structuri fractale, rezultate în urma aceluiași proces dinamic care funcționează pe mai multe niveluri, precum ramificarea copacilor sau a sistemului nostru circulator. Fractalii se regăsesc chiar și în dimensiunea temporală, acolo unde, dacă ne gândim la bursa de valori sau la transmiterea datelor pe internet, un interval de o zi se aseamănă cu durata unui an. Totuși, nu există încă o definiție unanim acceptată a fractalilor. În acest volum vom explora elementele fundamentale ale fractalilor și vom aprofunda sursa infinită a fractalității din lumea noastră: distribuțiile potențiale prezente pretutindeni.

 • Criptografia. Arta pastrarii secretelor Ebooks

  Criptografia. Arta pastrarii secretelor

  Codurile fac parte din viața noastră de zi cu zi. Totuși, este la ordinea zilei ambiția pe care o au unii de a sparge diverse coduri la nivel casnic, social și profesional. Poate matematica să ofere instrumentele eficiente împotriva unei posibile fraude? Cum este implicată această știință în securitate? Cartea oferă exemple care ilustrează importanța matematicii în păstrarea secretelor marilor sisteme de securitate utilizate astăzi. Scopul lucrării este de a oferi, într-un mod distractiv și accesibil, o descriere a principalelor coduri care deja fac parte din viața noastră de zi cu zi – fie suntem conștienți de aceasta, fie nu – și de a stabili elemente și criterii utile pentru interpretarea funcționării lor. Astfel, propunem o călătorie prin lumea fascinantă a criptografiei, care va fi, fără îndoială, utilă tuturor.

 • Flirturi periculoase Alma

  Flirturi periculoase

  SERIA „FETELE GOODE“ Mercy Goode se pricepe cu adevărat la un singur lucru: să dea de necaz pe oriunde s-ar duce. Cum ar fi să se trezească arestată la locul unei crime împreună cu Raphael Sauvageau, un contrabandist lipsit de scrupule și de o frumusețe sălbatică, cu un trecut dubios și un viitor pe măsură. Diavolul are darul vorbirii și nu merită nici măcar o fărâmă din încrederea ei, însă ea are dovezi că nu el este ucigașul. În schimb, nu poate să nege că este peste măsură de periculos. Raphael nu are vreme pentru obsesii. Are un imperiu de condus, o crimă de răzbunat și un plan pentru a salva viața fratelui său, care constă mai degrabă într-o misiune sinucigașă. Însă această aristocrată inteligentă și enervantă, care insistă să facă pe detectivul amator, își face mereu apariția în locuri în care nu are ce căuta. Puterea, prestigiul și averea nu reușesc să umple hăul în care e scufundată inima lui Raphael… Poate că nu are nevoie decât de o noapte împreună cu ea. Poate că nu are nevoie decât să fie mântuit. Poate că nu are nevoie decât de dragostea lui Mercy.   Kerrigan Byrne este una dintre revelațiile genului historical romance, cele 30 de titluri ale ei fiind o prezență constantă în topurile New York Times.

 • Se lasă noaptea Ebooks

  Se lasă noaptea

  „Viața lui Dick și fatala sa călătorie finală sunt o metaforă pentru dispariția curtoaziei bărbatului secolului al XIX-lea în fața femeii noi, ceea ce face ca povestea să fie mai bogată și mai interesantă decât au văzut-o mulți dintre contemporani.“ – The Guardian   „Întors din infernul scăldat într-o lumină sublimă a Sudanului, pictorul Dick Heldar reîntâlnește în cețurile Londrei femeia pe care în copilărie jurase că o va iubi toată viața. Melodramă? Poate. Dar totul este adevărat, „bazat pe o întâmplare reală” – cum ar promova Hollywoodul povestea dacă s-ar hotărî să o refilmeze (a făcut-o în câteva rânduri). Kipling împletește printre firele acestui roman o istorie personală secretă.“ – Mihai Iovănel

 • Paradoxuri si axiome. Fundamente ale matematicii Ebooks

  Paradoxuri si axiome. Fundamente ale matematicii

  Timp de secole, matematicienii s-au mulțumit să continue lucrarea înaintașilor, fără să verifice dacă bazele acestui edificiu erau cu adevărat solide. La sfârșitul sec. al XIX-lea a izbucnit „criza fundamentelor”. Această carte clarifică noțiuni folosite zilnic de un matematician, dar nu adunări, înmulțiri sau integrale complicate, ci axiome, procese logice și demonstrații.

 • Un parteneriat fierbinte Ebooks

  Un parteneriat fierbinte

  SERIA „CĂSĂTORIE CU UN MILIONAR“ Deși surorile ei trăiesc fericirea conjugală alături de minunații și bogații lor soți, Julietta Conte nu se vede luând-o pe urmele lor nici acum și nici în viitor. Julietta este mult prea ocupată cu afacerea familiei, patiseria La Dolce Famiglia. Munca este pasiunea ei, iar luxosul său apartament din Milano îi este sanctuar – până când în viața ei apare Sawyer Wells, un bărbat misterios și fermecător, care o ademenește cu o ofertă irezistibilă: un parteneriat exclusiv cu lanțul lui internațional de hoteluri de lux, pe care se pregătește să le deschidă. Julietta a avut parte de mai multe dezamăgiri în dragoste și a ajuns la concluzia că îi este mai bine să se țină departe de complicațiile unei legături amoroase. Și totuși, dintr-un motiv pe care nu-l înțelege pe deplin, i se pare o mare provocare să își pună încrederea în prietenul cumnatului ei, care a reușit doar cu o privire să o facă să viseze la lucruri de care nu se credea dornică. Pusă acum în fața unei ocazii cu care e foarte posibil să nu se mai întâlnească vreodată – aceea de a duce afacerea de familie la nivel global –, va accepta ea oare să amestece afacerile încheiate cu sânge-rece cu flăcările pasiunii care par să topească gheața care o ținea protejată?   „O vrajă și multe dorințe ascunse – un început ce stârnește controverse. Semnarea unui contract cu diavolul va aduce în prim-plan elemente ce incită cititorul trimițându-l în lumea afacerilor de lux și a tradițiilor de familie. Personajele principale sunt precum două fețe ale aceleiași monede, se completează, depășesc limitele și se contopesc în întuneric.“ Milica Drăgan, editor la blogul Literatura pe tocuri

 • Aventuriera Alma

  Aventuriera

  SERIA „FETELE GOODE“ După ce a fost o vreme medic militar, Titus Conleith a plecat din armată cu o avere misterioasă, un secret letal și un demon în bagaj. Cu inteligența lui ascuțită, a reușit să se ridice de la condiția de bastard, crescut pe lângă minele de cărbuni, printr-o disciplină nemiloasă și o îndemânare inepuizabilă. A ales să rămână celibatar și a jurat să nu-și mai deschidă niciodată inima pentru altcineva. Nu după ce a pățit cu Honoria Goode, moștenitoarea care i-a spulberat speranțele și apoi i-a călcat pe cioburile inimii cu papucii ei brodați cu pietre prețioase. Frumusețea cu care a împărtășit primul gust al pasiunii, înainte ca ea să se mărite cu altul. FEMEIA A CĂREI VIAȚĂ TOCMAI A SALVAT-O ȘI CARE ÎI SÂNGERA PE MASĂ… Viața de vicontesă a Honoriei a fost o nenorocire pe care și-a provocat-o singură prin propria lașitate. Prinsă ani de zile într-o căsnicie fără iubire cu un ticălos crud, a rămas văduvă din cauza consecințelor nemerniciei lui. Acum, trebuie să-l înfrunte pe bărbatul cu ochii aurii și strălucitori, pe care i-a venerat cândva, și trecutul întunecat pe care amândoi îl împărtășesc.   Kerrigan Byrne este una dintre revelațiile genului historical romance, cele 30 de titluri ale ei fiind o prezență constantă în topurile New York Times.

 • Pe muchia dorintei Ebooks

  Pe muchia dorintei

  SERIA „BURNING COVE“ Fostă artistă a trapezului, Amalie Vaughn s-a mutat în Burning Cove ca să ia viața de la capăt, dar lucrurile nu merg așa cum a sperat. După ce și-a investit toată moștenirea într-o veche vilă cu intenția de a o transforma într-o pensiune, află prea târziu despre zvonurile că ar fi blestemată. Iar când primul oaspete, dr. Norman Pickwell, este ucis în timpul unei demonstrații cu public chiar de robotul pe care îl inventase, zvonurile despre blestem încep să pară reale. În haosul care urmează demonstrației eșuate, comportamentul unui necunoscut din public îi atrage atenția lui Amelie. Matthias Jones este la rândul lui un personaj neobișnuit, despre care se spune că are legături cu lumea interlopă. Însă acesta cercetează posibilitatea ca Pickwell să fi furat prototipul unui dispozitiv de criptare revoluționar cu intenția de a-l vinde. Însă acum Pickwell este mort, iar dispozitivul a dispărut. Când investigația îl conduce pe Matthias spre pensiunea lui Amelie, atracția dintre ei este intensă, dar și periculoasă. Acum cei doi trebuie să hotărască dacă pot avea încredere unul în altul și în pasiunea care se naște între ei, căci timpul curge în defavoarea lor…   „Cu dialog spumos, eroi sexy și o intrigă incitantă, noul roman al seriei se dovedește o lectură extrem de plăcută.“ Seattle Times   AMANDA QUICK este autoarea a 50 de bestselleruri New York Times, care s-au vândut în mai mult de 35 de milioane de exemplare.

 • Secretele unei nopti Ebooks

  Secretele unei nopti

  SERIA „ÎN CĂUTAREA UNUI SOȚ“ Patru tinere își fac debutul în înalta societate londoneză având același scop: cel de a-și pune farmecele în joc pentru a-și găsi un soț. Așa se naște planul lor îndrăzneț. Annabelle Peyton este hotărâtă să-și salveze familia de la dezastru. Așa că se decide să se folosească de frumusețea și de inteligența ei pentru a determina un nobil să o ceară în căsătorie. Dar cel mai asiduu și mai uluitor admirator al ei, bogatul și puternicul Simon Hunt, i-a spus foarte clar că îi poate oferi plăceri irezistibile – dar nu și căsătoria. Annabelle nu vrea să-i accepte propunerea de neconceput… dar nu poate rezista în fața unui bărbat atât de seducător. Prietenele ei încearcă să o ajute, conspirând pentru a atrage în cursă un gentleman care li se pare potrivit pentru ea. Doar atunci Annabelle va fi la adăpost de Simon… și de propriile dorințe. Dar, într-o noapte de vară, Annabelle cade pradă îmbrățișărilor pasionale și săruturilor ispititoare ale lui Simon… și descoperă că dragostea este cel mai periculos joc dintre toate.   „Cu Lisa Kleypas poți să râzi și să plângi – doar la o singură pagină.“ Julia Quinn   LISA KLEYPAS este autoarea a peste 40 de romane de dragoste, care au fost publicate în 20 de limbi. Cărțile ei au apărut pe listele de bestselleruri din The New York Times, USA Today și Publishers Weekly şi au fost distinse cu numeroase premii, printre care și prestigiosul RITA Award.

 • Fericiți pentru totdeauna Alma

  Fericiți pentru totdeauna

  Prietene din copilărie, Mackensie, Parker, Laurel și Emmaline au înființat împreună o companie de succes specializată în planificarea de nunți. În vreme ce au ajutat mii de cupluri să-și organizeze cea mai importantă zi din viață, trei dintre ele și-au găsit marea dragoste – dar Parker, cea obsedată de muncă, rămâne cu obstinație singură. Căci, deși are un talent extraordinar de a transforma în realitate visul celei mai pretențioase mirese, pare incapabilă să viseze la propriul viitor. Malcolm Kavanaugh, un mecanic auto sexy și rebel, iubește să descopere modul cum funcționează orice lucru – iar Parker reprezintă pentru el o provocare. Când sunt împreună, între ei sar scântei de pasiune. Amândoi însă sunt conștienți că pasul de la un flirt incendiar la o relație serioasă este unul foarte important. Și, deși în afaceri Parker a considerat mereu că merită să-și asume riscuri, nu știe dacă ar putea să își riște și inima. Din fericire, Malcolm este pregătit să îi demonstreze că viața este prea scurtă ca să nu fie trăită la maximum.   Fiecare volum din Cvartetul mireselor a intrat direct pe primul loc în topul New York Times al celor mai bine vândute cărți.    „O adevărată regină a romanelor de dragoste, Nora Roberts își încheie seria cu o altă poveste delicios de sexy și încântător de amuzantă, care celebrează importanța dragostei, a prieteniei și a familiei în viața oricărei femei.“ Publishers Weekly

 • Volumul 12. Marvel. X-Men. Povestea Phoenixului Intunecat Ebooks

  Volumul 12. Marvel. X-Men. Povestea Phoenixului Intunecat

  Jean Grey a devenit Phoenixul cu puteri nelimitate, pe care le folosește printre X-Men pentru a face bine și a apăra omenirea. Dar când o entitate din exterior începe să interfereze cu spiritul mutantei, aceasta ar putea deveni cel mai teribil dușman pe care coechipierii săi și întregul univers Marvel l-au avut vreodată de înfruntat. Chris Claremont și John Byrne semnează una dintre capodoperele benzii desenate din toate timpurile, care a fost adaptată de două ori pentru cinema în X-Men: Ultima înfruntare și X-Men: Dark Phoenix.   Acest album conține episoadele 129-137 din Uncanny X-Men (1963).

 • Contele meu iubit Alma

  Contele meu iubit

  SERIA „BURLACII DIN BOW STREET“ Faceți cunoștință cu Burlacii din Bow Street – nobili care lucrează sub acoperire în nou-înființatele forțe de poliție ale Londrei – și cu femeile pe care au jurat să le protejeze… sau să le cucerească? VA DUCE O CĂSĂTORIE PREFĂCUTĂ… Georgiana Caversteed este moștenitoarea unui imperiu comercial, care s-a săturat ca toți bărbații să râvnească la averea ei. Nu doar vânătorii de zestre îi fac probleme, ci și vărul ei, un nemernic care vrea să o oblige să se mărite cu el. Cum ar putea să devină… văduvă? Georgie concepe un plan nebunesc de a se mărita cu un condamnat la moarte, înainte ca acesta să fie executat. Nu trebuie decât să găsească un burlac potrivit în închisoare și va fi liberă imediat. Ce-ar putea să nu meargă bine? LA O IUBIRE ADEVĂRATĂ? Benedict William Henry Wylde, al doilea fiu al fostului conte de Morcott, un crai fără nici un sfanț în buzunar, este trimis sub acoperire la închisoarea Newgate. Georgie nu-și dă seama că se mărită chiar cu el, darămite să se aștepte să-și vadă frumosul soț, în viață, la un bal. Wylde se trezește peste noapte făcându-i curte propriei neveste, în speranța de a-i cuceri și inima, dacă tot sunt căsătoriți. Dar cum va reuși el s-o convingă pe neastâmpărata Georgie că își dorește să rămână împreună până când moartea îi va despărți… cu adevărat?   Kate Bateman scrie povești de dragoste care se petrec în perioada Regenței, în perioada victoriană sau în Renaștere. Eroinele din romanele ei sunt femei inteligente, curajoase și frumoase, iar pe eroii cei sexy nu știi dacă să-i săruți sau să-i strângi de gât.

 • Un scotian adevarat Alma

  Un scotian adevarat

  SERIA „DIAVOLII ÎNGENUNCHEAȚI “ Este mereu primul și cel mai bun – la orice. Un bărbat care și-a croit singur drumul prin inteligență și voință. Un scoțian puternic și impozant, care poate fi fermecător, dar care urăște viciile. Acesta este lordul prim-judecător al Angliei, Cassius Gerard Ramsay. Misiunea lui: să investigheze unul dintre cele mai cunoscute tripouri din Londra, deținut de una dintre cele mai interesante și mai dezirabile femei pe care le-a cunoscut vreodată. Cecelia Teague era o orfană pe care o aștepta un viitor sumbru – până când un binefăcător secret din trecutul scandalos al mamei ei îi oferă șansa salvării. Trimisă la o școală prestigioasă și apoi la universitate, Cecelia crede că drumul ei în înalta societate este asigurat. Apoi, dintr-odată, se trezește moștenitoarea unei școli pentru tinere domnișoare… care este totodată și tripou. Acum este nevoită să ducă două vieți: una de lady cuviincioasă, atrasă inexorabil de Lord Ramsay, și cealaltă, de proprietară a unui club al viciilor, care încearcă să-și ferească afacerea de răzbunarea aceluiași bărbat. Ramsay nu are idee că este vorba de aceeași femeie… și Cecelia ar dori ca lucrurile să rămână așa. Dar ce se întâmplă când pasiunea arzătoare și secretele mortale îi obligă să dezvăluie adevărul și să aleagă un drum ce pare imposibil?   Kerrigan Byrne este una dintre revelațiile genului historical romance, cele 30 de titluri ale ei fiind o prezență constantă în topurile New York Times.

 • O lady timida Ebooks

  O lady timida

  SERIA „DOAMNELE CELEBRE ALE LONDREI“ Lady Jo Danvers a declarat război monotoniei din viața ei. Înarmată cu o listă cu moduri de a fi păcătoasă, pe care vrea să o pună în aplicare, ea este hotărâtă să iasă din rolul de domnișoară timidă care nu a fost niciodată sărutată și să descopere secretele pasiunii. Cu gentlemanul adecvat, desigur. Singura problemă este că trebuie să îl și găsească. Domnul Elijah Decker, un om de afaceri chipeș de la care Jo nu își poate abate gândurile, cu siguranță nu poate fi catalogat drept gentleman. Tot comportamentul lui este greșit și imoral. Și din nefericire pentru Jo, ea tocmai i-a dat din greșeală foaia pe care erau trecute dorințele ei ascunse. Când Decker descoperă lista strecurată printre paginile unei broșuri a Societății Sufragetelor, este surprins și intrigat. Iar când Jo își dă seama de eroare și îi cere imperios returnarea ei, Decker este de acord cu o singură condiție: ca ea să îi accepte ajutorul în îndeplinirea fiecărei dorințe scandaloase de-ale ei. Ceea ce începe ca un joc incitant se transformă fără voia celor doi în ceva mai profund și neașteptat. Dar latura întunecată a lui Decker și secretele lui periculoase îi pot despărți înainte ca misiunea lui Jo în lumea păcatelor să fie încheiată…   „Greu de crezut, dar volumul doi al seriei reușește să fie chiar și mai incitant decât primul – și asta spune tot!“ USA Today   Scarlett Scott a debutat în 2013 și a scris până în prezent peste 40 de romane, majoritatea historical romance. Este o prezență constantă în topurile Publishers Weekly, USA Today și Amazon.

 • Sa iubesti un scotian Ebooks

  Sa iubesti un scotian

  SERIA „CLANUL CAMERON“ Dorința de a nu mai fi dependent de familie îl determină pe Gregor MacFingal Cameron să facă un gest necugetat și să își găsească o mireasă bogată, căreia îi promite o logodnă în viitorul apropiat. Dar se pare că norocul nu este întru totul de partea lui, pentru că în drum spre casă cade în mâna unor răpitori care îl aruncă într-o celulă rece, unde au de gând să-l țină până ce vor primi răscumpărarea. Curând, în aceeași celulă întunecoasă este aruncată și Alana Murray, o tânără înspăimântată, aflată pe urmele surorii ei gemene. După ce pun la cale împreună o evadare îndrăzneață și reușesc să scape din mâinile răpitorilor, Gregor se alătură bucuros Alanei, care își dorește cu disperare să își găsească sora dispărută. Însă dorința de a o ajuta trezește în el ispita de a o seduce, iar Gregor ajunge să regrete că s-a avântat în căutarea unei soții și i-a făcut promisiuni unei femei pe care nu o iubește. Iar Alana, deși știe că disperarea a determinat-o să accepte un aliat care este pe cale să îi fure inima, este hotărâtă să profite de singura șansă de a se lăsa pradă pasiunii înainte de a accepta o căsătorie aranjată, care îi va pecetlui soarta. Însă nici unul din ei nu știe cât de mult le poate schimba viața un moment de pasiune adevărată.   HANNAH HOWELL este autoarea a peste 40 de bestselleruri historical romance și a fost distinsă de două ori cu premiul „Golden Leaf“, fiind nominalizată de mai multe ori la premiul RITA al Asociației Scriitorilor de Romane de Dragoste din America.

 • De la Podurile din Königsberg la social media. Teoria grafurilor si retelele complexe Ebooks

  De la Podurile din Königsberg la social media. Teoria grafurilor si retelele complexe

  Unele probleme din viața reală pot fi formulate matematic, nu prin relații geometrice, algebrice sau numerice, ci cu ajutorul unui „desen”. Această nouă abordare deschide o multitudine de posibilități de a trata probleme care se focalizează mai mult pe relațiile lor, pe comunicații și interacțiuni decât pe obiectele sistemului. Cu alte cuvinte, ceea ce este relevant este așa-numita topologie a mulțumii de relații. Ramura matematicii care și-a însușit această metodă, cunoscută drept „teoria grafurilor”, este din ce în ce mai răspândită, în special pentru că permite obținerea, de la sisteme complexe, a unor informații imposibil de descoperit în alte moduri, dar și grație simplității conceptelor pe care se bazează și a calculelor pe care le presupune.

 • Regina matematicii. Dumnezeu ajuta teoria numerelor Ebooks

  Regina matematicii. Dumnezeu ajuta teoria numerelor

  Numărarea obiectelor este o activitate cu totul naturală, iar 1, 2, 3…, inclusiv 0, sunt numere denumite chiar „naturale”. Avem o extensie a acestei mulțimi, adăugând numerele negative corespondente: ‒1, ‒2, ‒3 … În acest mod se obțin numerele întregi. Studiul acestor numere, al relațiilor și al operațiilor acestora este cunoscut ca „aritmetică”. Totuși, în prezent, această denumire este rezervată părții celei mai elementare dintr-un asemenea studiu, cea care se studiază la școală, dar există probleme mai complexe, corelate cu numerele întregi. Acestea constituie ceea ce astăzi cunoaștem ca fiind „teoria numerelor”. Această carte pune în evidență principala caracteristică a teoriei numerelor: simplității aparente a enunțurilor problemelor i se opune marea lor profunzime și, în multe cazuri, dificultatea enormă în a le rezolva. Pentru a face acest lucru, a fost necesar ca matematicienii să conecteze concepte ce aparțin unor domenii foarte diferite și aparent îndepărtate. Poate aceasta este caracteristica pentru care multe dintre marile probleme ale teoriei numerelor i-au interesat și îi interesează încă pe toți cei care iubesc matematica, oricare ar fi nivelul lor de cunoaștere al acestei științe.

 • Fecioara din harem Ebooks

  Fecioara din harem

  Fiul unei mândre dinastii de navigatori, Gabriel Hawkins a fost născut să stăpânească mările – până când părăsește Marina Regală, căzut în dizgrație, și este dezmoștenit de familie. Devenind căpitan al propriei corăbii, începe să își câștige existența pe căi mai mult sau mai puțin legale, iar experiența îl recomandă drept cea mai bună alegere pentru a răscumpăra o frumoasă aristocrată capturată de pirații berberi. După ce a reușit atâta vreme să evite capcanele căsătoriei, Lady Aurora Lawrence este îngrozită acum de perspectiva de a-și petrece viața ca sclavă într-un harem. Singura ei speranță este un căpitan tăcut și oțelit, care reușește să cadă la învoială cu corsarul care a răpit-o – dar asta presupune o misiune extrem de primejdioasă. Împreună, cei doi pornesc spre Constantinopol – și se confruntă cu un alt fel de pericol, când atracția dintre ei se dovedește a fi aproape imposibil de stăpânit. Dar chiar dacă rezistă în fața pericolelor mării și ale teritoriilor dușmane, dragostea lor poate supraviețui oare întoarcerii în Anglia, unde distanța între un căpitan căzut în dizgrație și o fiică de conte este mai mare decât tot oceanul?   „Personajele fascinante și poveștile palpitante ale lui Mary Jo Putney încântă și vrăjesc negreșit.“ Sabrina Jeffries   MARY JO PUTNEY este unul dintre cei mai bine vânduți autori americani de ficțiune romantică, bucurându-se de o prezență permanentă în topurile publicațiilor New York Times, Wall Street Journal, Times și Publishers Weekly

 • Sectiunea de aur si nu numai. Constantele matematice Ebooks

  Sectiunea de aur si nu numai. Constantele matematice

  Ce se înțelege prin constante matematice? Dintre toate numerele, unele, ca numărul e, bază de exponent și de logaritm natural, ca faimosul π, sau ca secțiunea de aur, și-au câștigat numele de constante matematice, fie datorită contribuției pe care au avut-o la dezvoltarea acestei discipline, fie datorită rolului pe care l-au jucat în rezolvarea unor probleme matematice fundamentale, care le-au dat bătăi de cap matematicienilor pentru o bună bucată de vreme. Acesta este, de exemplu, cazul lui π, care exprimă raportul dintre circumferința unui cerc și diametrul său, dar care apare și în alte ramuri ale matematicii, nu doar în geometrie. În plus, aceste constante sunt legate inerent de realitate, așa cum este secțiunea de aur, care pare să surprindă secretul armoniei și al frumuseții. Constantelor matematice li se alătură și constantele fizice, ca bine-cunoscuta constantă gravitațională, constanta lui Planck, sau constanta cosmologică.

📕 Citeste ultimele articole

👋 Toate produsele sunt atent selectionate de catre echipa bunedecitit.ro. Este posibil sa castigam un comision pentru produsele pe care le veti cumpara.